Sriuba – ne tik skanus, bet ir sveiko virškinimo užtikrinimui būtinas patiekalas, kurį turėtume valgyti kaip įmanoma dažniau. Pagrindinė priežastis, dėl kurios sriubos dažnoje šeimoje yra tapusios kone egzotišku ar per šventes valgomu patiekalus – idėjų trūkumas, kaip šias gaminti. Svarbu prisiminti, jog „žaisti“ su skoniais ar kvapais padeda ne tik kasdien vis kitos į puodą metamos daržovės ar kiti priedai, bet ir – prieskoniai sriuboms. Šiuos galite atsirasti tik pavienių žolelių pavidalu, tiek ir kaip mišinį, kurį taip pat galite įsigyti ir internetinėje parduotuvėje eastanbul.lt. Dar nežinote šio pardavėjo? Siūlome susipažinti ir su kitų produktų (daugiausia – Viduržemio regiono valstybių) asortimentu ir, jei dar nesate to išbandę, apsipirkinėti pigiau,…
Žolelių daržas ant palangės: sėjame dabar, skanaujame per Velykas
Pavasariui įsibėgėjus didėja ir susidomėjimas namų daržininkyste, o ypač populiarios tampa ant palangių žaliuojančios prieskoninės žolelės. Žmonės jas augina ne tik kaip puošmeną, bet ir dėl turimų vitaminų, kurių po šaltojo sezono daugeliui ima trūkti. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad palangių darželiai vis labiau populiarėja, o prekyba įvairiausiomis sėklomis jau įsisiūbavo ir pastaruoju metu jos vis dažniau atsiduria pirkėjų krepšeliuose. „Įvairiausiomis sėklomis šiemet pradėjome prekiauti dar sausio viduryje, o svogūnų sodinukais – pirmąją vasario savaitę. Pardavimų duomenimis, pirkėjai svogūnų sodinukus daugiausiai perka vasario ir kovo mėnesiais. Tuo tarpu sėklų pirkimo pikas prasideda kiek vėliau, balandį. Per sezoną jų parduodama net apie 0,8 milijono“, – sako V.…
Kaip iškepti tobulą šokoladinį pyragą?
Ir nors galima rasti daugybę pačių įvairiausių šokoladinio pyrago receptų, yra keletas universalių taisyklių, kaip pyragą pagaminti dar skanesnį. Tam tereikia žinoti keletą paslapčių, kuriomis ir pasidalinsime. PS. įspėjimas: gaminti gardų šokoladinį pyragą yra daug lengviau, nei jūs manote.
Ekspertės patarimai, kaip Kūčių vakarienei išsirinkti tik kokybišką žuvį
Kūčios tradiciškai – žuvies diena, tad žuvis ir jūros gėrybės tampa neatsiejamu švenčių patiekalu. Tad kaip išsirinkti kokybišką žuvį?
Kaip paruošti aguonas pyragui ir kitiems kepiniams?
Kaip paruošti aguonas pyragui ir kitiems kepiniams? Kodėl jas reikia suminkštinti? O kada sumalti?
7 aguonų pyrago receptai kiekvienai dienai
Dalinamės populiariais, klasikiniais, tradiciniais ar primirštais aguonų pyrago receptais, kurie net paprastą apsiniaukusią dieną pavers įspūdinga švente.
3 ypatingai mėgstami obuolių pyrago receptai ir kelios gudrybės
Kai namai pakvimpa obuolių pyragu, diena savaime tampa švente. Obuolių pyragas daug kam asocijuojasi su jaukumu, namų šiluma ir šeima. Nes kas gi gali atsispirti gardžiam ir burnoje tirpstančiam gardėsiui? Kiekviena šeima turi tradicinį pyrago receptą, kurį mėgstantys suktis virtuvėje šeimos nariai gali atmintinai papasakoti net pažadinti iš giliausio miego. O kartais receptai gimsta savaime, pakeitus vienus ingredientus kitais, ar „žaidžiant“ su proporcijomis. Bet kokiu atveju, yra susiklosčiusios bendros lietuviškos tradicijos, koks maždaug turėtų būti idealus obuolių pyrago receptas. Būtent tais, visų mėgstamiausiais, ir pasidalinsime šiandien. O tuo pačiu pasidomėsime ar yra kokių nors gudrybių, kurios kiekvieną kepinį pavestu kulinariniu šedevru. Pateiktų pyragų receptai pritaikyti 20 cm skersmens kepimo formoms.…
Sumuštinių sezonas prasideda – 3 gardūs receptai į darbą ir mokyklą
Klasika tapęs sumuštinis – atrandamas iš naujo. Šiandien populiarėja sotesni sumuštiniai, kurie iš tikrųjų sušildys ir pamaitins, o ne tiesiog atrodys gražiai socialiniuose tinkluose.
Kaip iš tikrųjų derinti makaronus su padažais? 3 svarbiausios rūšys ir klasikiniai receptai
Makaronų ir padažo derinimo taisyklės – lietuviams vis dar neatrasta paslaptis. Jeigu italai mėsiško Bolonijos padažo nederintų su spagečiais, o lengvo grietinėlės padažo – su fusilli, Lietuvoje pasirinkimo kriterijus vienas – kurie makaronai guli spintelėje, tie ir tinka labiausiai.
Triukai, kurie padės ilgiau mėgautis šviežiomis uogomis
Įpusėjus vasarai visi ir toliau mėgaujamės šio sezono gėrybėmis – įvairiausiomis šviežiomis daržovėmis ir uogomis. Tiesa, kartais nutinka taip, kad virtuvėje stovintis dubenėlis šviežių braškių ar šilauogių ima ir sugenda, net nespėjus jomis paskanauti. Tačiau prekybos tinklo „Iki“ ekspertai žino, kaip galima to išvengti ir atskleidžia keletą triukų, kurie padės prailginti sezoninių uogų šviežumo laiką. Pasak Andrej Pometko, prekybos tinklo „Iki“ rinkodaros vadovo, vasarą uogų populiarumas labai išauga, todėl pirkėjams stengiamasi pasiūlyti kuo didesnę jų įvairovę – nuo lietuviškų braškių iki šiuo metu ypač populiarių trešnių. „Šiandien pirkėjai gali įsigyti šilauogių, aviečių, gervuogių, braškių, agrastų ir trešnių. Stengiamės, kad visos uogos būtų lengvai prieinamos visose mūsų tinklo parduotuvėse, ieškome būdų,…