• Naudinga,  Skanaus!,  Velykos

    Gamtai ir žmogaus sveikatai palankius produktus besirenkanti Liucina Rimgailė dalijasi Atvelykio pyrago receptu

    Verslininkė, desertinės „Liu Patty“  savininkė Liucina Rimgailė savo šeimos mityba rūpinosi visada, o dabar, susilaukus sūnaus, maistui skiria dar didesnį dėmesį. „Kai rankose atsiduria geri produktai, iškart atsiranda įkvėpimas iš jų padaryti kažką ypatingo, o ypač – per šventės“, – apie motyvaciją suktis virtuvėje pasakoja L. Rimgailė. Be to, žinoma moteris stengiasi gyventi kuo tvariau ir į prekybos centrus išsiruošia tik su reikalingų prekių sąrašu. Sutaupyti ir nešvaistyti maisto jai padeda tvarka virtuvėje, o daugiau sužinoti apie sveikatai palankią mitybą – balandį Sveikatos mėnesį švenčiančio prekybos tinklo „Rimi“ edukacinės laidos „Rinkis sveikiau“ vedėjos amplua, kur kartu su dr. dietologe E. Gaveliene ir išbando įvairius receptus.  Palankiausia sveikatai – sezoninė mityba Sūnų…

  • Naudinga,  Velykos

    Velykiniame aukcione kvies įsigyti rankų darbo laikrodį: visos lėšos bus skiriamos „Mamų unijai“

    Laikrodis – vis dar vienas populiariausių aksesuarų, nepakeičiama stiliaus, aprangos bei įvaizdžio detalė. Jau kiek pasisotinę parduotuves užplūdusiais masinės gamybos laikrodžiais lietuviai mieliau puošiasi išskirtiniais Lietuvoje kurtais, dažnai ir vienetiniais aksesuarais. Nuo 2020-ųjų laikrodžius kuria ir vilnietis Vismantas Laurinavičius, geriau žinomas kaip „Watchmaker Vismantas“. Jo prekės ženklas – gerai pažįstamas mūsų šalies kultūros, meno, sporto atstovams, politikams ir kitiems garsiems žmonėms. Rengia velykinį aukcioną, skirtą paremti „Mamų unijai“ Laikrodininkas reguliariai globoja, lanko, remia kelias organizacijas, tarp kurių – labdaros ir paramos fondas „Mamų unija“ ir Pal. kun. Mykolo Sopočkos hospisas. V. Laurinavičius velykiniu laikotarpiu surengs jau trečiąjį aukcioną, kuriame bus galima įsigyti kolekcijos „Baltijos perlas“ laikrodį. Šios kolekcijos rankų darbo laikrodžiai…

  • Naudinga,  Skanaus!,  Velykos

    Velykų patiekalai ant grilio: 3 receptai, papuošiantys šventinį stalą

    Pavasarėjant grilis tampa neatsiejama ne tik savaitgalio, bet ir įvairiausių švenčių dalis. Ne išimtis ir Velykos. Grilis – puikiai tinka gaminti troškinius ar kepti įvairiausios rūšies daržoves, visgi, dažniausiai jame kepama mėsa, mat grilyje paruoštos mėsos skonis neprilygsta niekam. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad šventinis pirkėjų krepšelis neapsieina be mėsos, kuri tinka kepti ir atvirame ore. Tiek šventiniam, tiek kasdieniam stalui „Mėsa – vienas tų produktų, be kurio neįsivaizduojamas nei kasdienis, nei šventinis pirkinių krepšelis. Nors lyderių pozicijų nepriklausomai nuo laikotarpio neužleidžia kiauliena, artėjant įvairiausioms šventėms pirkėjai stipriai domisi ir kitos rūšies mėsa, pavyzdžiui, antiena, kuri dažnai tampa ir pagrindiniu velykinio lietuvių stalo akcentu“, – teigia…

  • Naudinga,  Velykos

    Kepame velykinę antį: gardinkite cinamonu, įdarykite ryžiais, džiovintomis uogomis

    Nėra puošnesnio velykinio stalo patiekalo nei kvepianti, minkšta ir dailia aukso spalvos odele pasidengusi antis. Tiesa, daugelis žmonių baiminasi, kad iškepti visą antį gali būti sudėtinga. Iš tikrųjų tai visai lengva, tereikia laikytis kelių paprastų patarimų: pasirinkti tinkamą marinatą, laiką ir kepimo temperatūrą. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad antis – dažna prekė lietuvių šventiniuose krepšeliuose. Marinatas – svarbu „Prieš šventes pirkėjai tampa išrankesni maistui ir daug dėmesio kreipia ne tik į kainą, bet ir į produktų kokybę. Šventėms žmonės renkasi įmantresnius sūrius, kumpius, egzotiškesnius vaisius, uogas, įmantresnės rūšies žuvį, jūros gėrybes. Taip pat pastebime, kad paprastai pirkėjų mėgstamą kiaulieną prieš Velykas pakeičia antis. Vis dėlto kiauliena…

  • Naudinga,  Skanaus!,  Velykos

    Neįsivaizduojantiems Velykų be majonezo: kaip namie pasigamintį sveikatai palankesnį? (receptas)

    Nors populiaru Benedikto kiaušinius valgyti su olandišku padažu, o prie virtų su lukštu pusryčiams skanauti avokadą ir paskrudintą duonos riekelę, daug kam kiaušinis be majonezo – tarsi šaltibarščiai be bulvių. O ir per Velykas retas apsieis be baltos mišrainės ar virto liežuvio su majonezu. Kaip juo mėgautis ir vis tiek maitintis palankiai sveikatai? Prekybos tinklo „Rimi“ kulinarijos technologė Lina Barčaitė sako, kad visai nesunku pasigaminti sveikatai palankesnį ir liesesnį majonezą namuose – reikia vos kelių ingredientų. Gydytoja dietologė, dr. Edita Gavelienė primena, kad majonezas yra riebus pagardas, todėl nederėtų jo vartoti kasdien, tačiau per šventes juo tikrai galima pasimėgauti. Nėra „blogų“ natūralių produktų  Majonezo receptūra nuo seniausių laikų kito. Iš…

  • Naudinga,  Skanaus!,  Velykos

    Lengvai paruošiamų, bet modernių Velykų pyragų versijos: 3 nepakartojami receptai

    Spalvingiems margučiams ant Velykų stalo atsispirti sunku. Tačiau dar sunkiau atsispirti nuostabaus kvapo ir skonio desertams. Kokios gi Velykos be tradicinių pynių, velykinių „bobų“ ir kitų skanėstų. O jeigu klasikiniai desertai pabodo, išbandykite paprastai pagaminamas, tačiau kiek patobulintas jų versijas. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad prieš šventes susidomėjimas saldumynais išauga, o  šventiniam stalui papuošti pirkėjai dažnai renkasi ir jau pagamintus desertus. Velykiniai europiečių desertai „Šventinis stalas be saldėsių neįsivaizduojamas. Pastebime, kad prieš šventes pirkėjai tikrai žvalgosi į desertų lentynas ir dažnai renkasi jau pagamintus konditerijos gaminius. Todėl ne tik esame paruošę gausų įvairiausių tortų, pyragų, tartalečių ar sausainių asortimentą, bet ir nuolat jį atnaujiname. Matome, kad…

  • Naudinga,  Velykos

    Velykiniai pusryčiai be klaidų: kaip išvirti tobulą kiaušinį?  

    Velykų sekmadienio pusryčiai – viena svarbiausių šios šventės tradicijų. Todėl nesinori, kad prie bendro stalo susėdusių šeimos narių nuotaiką gadintų net menkiausi nesklandumai, pavyzdžiui, prastai išvirę kiaušiniai. Kiek laiko reikia virti marginamus kiaušinius ir kokių kulinarinių triukų dar galima imtis, kad pakili pavasario atgimimo atmosfera lydėtų visus ateinančius metus dalinasi prekybos tinklas „Lidl“. Ruošiantis sutikti Velykas būtina suprasti, kad vieno tobulo šventinio recepto nėra, todėl kone kiekviena šeima turi skirtingas velykines tradicijas. Pavyzdžiui, kokiu būdu yra marginami kiaušiniai, ar kuris šeimos narys pirmasis renkasi ir daužia savo margutį. Be to, čia galioja ir skirtingos kulinarinės tradicijos, o viena svarbiausių – kokio virimo lygio kiaušinius ruošti bei kiek laiko reikėtų juos…

  • Naudinga,  Velykos

    Mėnuo iki Velykų: kodėl Lietuvoje vaikus lanko Velykų bobutė, o svetur sėkmę atneša šaltas vanduo?  

    Kasmet Velykų data keičiasi, tačiau papročiai ir maloni šventinė atmosfera – išlieka. Nepaisant to, skirtingos tautos Velykas švenčia savaip bei turi neretai tik jiems būdingas tradicijas ir personažus. Likus lygiai mėnesiui iki Velykų, prekybos tinklas „Lidl“ pasakoja apie tradicijas, kur gyvena Velykų bobutė, kurioje šalyje laistomasi šaltu vandeniu, o kur į dangų leidžiami spalvingi aitvarai?  Beje, visose prekybos tinklo parduotuvėse jau dabar galite rasti prekes jūsų šventiniam Velykiniam stalui. Pradedant Verbų sekmadieniu ir užbaigiant Atvelykiu arba vaikų Velykėlėmis, Velykos Lietuvoje švenčiamos dvi savaites, o kone kiekviena diena garsėja skirtingomis tradicijos. Šventinis laikotarpis prasideda rišant ir šventinant medžių šakelių verbas bei namuose nedideliais šieno lizdeliais puošiant Velykų eglutę. Toliau seka Didžioji…

  • Naudinga,  Velykos

    Švenčiame Atvelykį: kaip suderinti subalansuotą mitybą su tradiciniais patiekalais?

    Daugelis šeimų po gausaus Velykų stalo visą savaitę suko galvas, kaip suvartoti visus šventinius likučius. Nespėjus nė atsipūsti, artėja dar viena šventė – Atvelykis, kuriam vėl prireiks jūsų kūrybiškumo. O jeigu visus receptus išnaudojote per Velykas, siūlome išbandyti labai paprastą, bet originalią idėją, tinkančią Atvelykiui.   Atvelykio šventė žinoma kaip Vaikų velykėlės, todėl didžiausias dėmesys pirmąjį savaitgalį po Velykų skiriamas būtent jiems. Ši šventė lyginama su Velykomis, tačiau yra kur kas kuklesnė – pilno stalo nukrauti įmantriais patiekalais tikrai nebūtina. Vis dėlto kiaušinių ridenimas, kaip ir per didžiąsias Velykas, – būtinas atributas. Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė, teigia pastebinti, kad kuklesnis Atvelykio stalas siejamas ir su tuo, kad…