• Skanaus!

    Šalta? Šis trupininis obuolių cinamono pyragas jus tikrai sušildys

    Vienintelis obuolių pyragas, kurio jums prireiks visą rudenį, yra šis sodrus, švelnus, sviestinis pyragas su cukraus pudra ir cinamonu kvepiančiais trupiniais. Saldus gėris šaltomis rudens dienomis, kuomet nieko nesinori daryti, traukti šiltus ir kvepiančius kepimo indus iš orkaitės su garuojančiais skanėstais. Tad šiandien dalinamės gardžiu ir itin paprastu, rudenišku obuolių pyrago receptu. Trupininis obuolių cinamono pyragas Jums reikės: 200 g sviesto 200 g cukraus pudros 3 didelių (L-XL) kiaušinių 1 šaukšto tarkuotos citrinos žievelės 1 šaukštelio vanilės ekstrakto 200 g miltų 1 šaukštelio kepimo miltelių 3 šaukštai obuolių sulčių 2 dideli obuoliai 1 šaukštas cukraus Cinamono trupiniams: 2 šaukštų miltų 2 šaukštų cukraus 2 šaukštelių malto cinamono 2 šaukštų atšaldyto…

  • Laisvalaikis,  Skanaus!

    Vietoj gėlių – valgomos puokštės įvairioms progoms

    Kai norisi ko nors įdomesnio ir įspūdingesnio nei tiesiog gėlių puokštė, tačiau nesinori ir įpareigojančios dovanos, kompromisas paprastas – valgoma puokštė! Nors tai dar laikoma naujiena, tačiau lietuviai jau pamėgo tokias puokštes ir įjungė fantaziją – jas specialistai surenka netgi pagal jūsų pasirinktus ingredientus. Kokios būna valgomos puokštės? Valgomos puokštės nuo įprastų mums gėlių puokščių skiriasi savo „ingredientais“. Vietoj žiedų, čia pagrindinį vaidmenį vaidina valgomi dalykai, tokie kaip vaisai, daržovės, uogos, sūris, dešra, saldumynai ir pan. Kuriant puokštę laikomasi floristikos taisyklių, todėl nesvarbu ar rožės žiedas, ar apelsinas, jis komponuojamas kaip gėlė. Dažniausiai smaigstoma ant pagaliuko ir formuojama puokštė. Kadangi puokštės formuojamos iš valgomų maisto produktų, labai svarbu rinktis patikimą…

  • Skanaus!

    Kokius prieskonius sriubai rinktis?

    Sriuba – ne tik skanus, bet ir sveiko virškinimo užtikrinimui būtinas patiekalas, kurį turėtume valgyti kaip įmanoma dažniau. Pagrindinė priežastis, dėl kurios sriubos dažnoje šeimoje yra tapusios kone egzotišku ar per šventes valgomu patiekalus – idėjų trūkumas, kaip šias gaminti. Svarbu prisiminti, jog „žaisti“ su skoniais ar kvapais padeda ne tik kasdien vis kitos  į puodą metamos daržovės ar kiti priedai, bet ir  – prieskoniai sriuboms. Šiuos galite atsirasti tik pavienių žolelių pavidalu, tiek ir kaip mišinį, kurį taip pat galite įsigyti ir internetinėje parduotuvėje eastanbul.lt.  Dar nežinote šio pardavėjo? Siūlome susipažinti ir su kitų produktų (daugiausia – Viduržemio regiono valstybių) asortimentu ir, jei dar nesate to išbandę, apsipirkinėti pigiau,…

  • Skanaus!

    Kaip iškepti tobulą šokoladinį pyragą?

    Ir nors galima rasti daugybę pačių įvairiausių šokoladinio pyrago receptų, yra keletas universalių taisyklių, kaip pyragą pagaminti dar skanesnį. Tam tereikia žinoti keletą paslapčių, kuriomis ir pasidalinsime. PS. įspėjimas: gaminti gardų šokoladinį pyragą yra daug lengviau, nei jūs manote.

  • Skanaus!

    3 ypatingai mėgstami obuolių pyrago receptai ir kelios gudrybės

    Kai namai pakvimpa obuolių pyragu, diena savaime tampa švente. Obuolių pyragas daug kam asocijuojasi su jaukumu, namų šiluma ir šeima. Nes kas gi gali atsispirti gardžiam ir burnoje tirpstančiam gardėsiui? Kiekviena šeima turi tradicinį pyrago receptą, kurį mėgstantys suktis virtuvėje šeimos nariai gali atmintinai papasakoti net pažadinti iš giliausio miego. O kartais receptai gimsta savaime, pakeitus vienus ingredientus kitais, ar „žaidžiant“ su proporcijomis. Bet kokiu atveju, yra susiklosčiusios bendros lietuviškos tradicijos, koks maždaug turėtų būti idealus obuolių pyrago receptas. Būtent tais, visų mėgstamiausiais, ir pasidalinsime šiandien. O tuo pačiu pasidomėsime ar yra kokių nors gudrybių, kurios kiekvieną kepinį pavestu kulinariniu šedevru. Pateiktų pyragų receptai pritaikyti 20 cm skersmens kepimo formoms.…

  • Naudinga,  Skanaus!

    Triukai, kurie padės ilgiau mėgautis šviežiomis uogomis

    Įpusėjus vasarai visi ir toliau mėgaujamės šio sezono gėrybėmis – įvairiausiomis šviežiomis daržovėmis ir uogomis. Tiesa, kartais nutinka taip, kad virtuvėje stovintis dubenėlis šviežių braškių ar šilauogių ima ir sugenda, net nespėjus jomis paskanauti. Tačiau prekybos tinklo „Iki“ ekspertai žino, kaip galima to išvengti ir atskleidžia keletą triukų, kurie padės prailginti sezoninių uogų šviežumo laiką. Pasak Andrej Pometko, prekybos tinklo „Iki“ rinkodaros vadovo, vasarą uogų populiarumas labai išauga, todėl pirkėjams stengiamasi pasiūlyti kuo didesnę jų įvairovę – nuo lietuviškų braškių iki šiuo metu ypač populiarių trešnių. „Šiandien pirkėjai gali įsigyti šilauogių, aviečių, gervuogių, braškių, agrastų ir trešnių. Stengiamės, kad visos uogos būtų lengvai prieinamos visose mūsų tinklo parduotuvėse, ieškome būdų,…