• Skanaus!

    Kaip patikrinti ar kiaušinis šviežias: kiaušinio šviežumo testas

    Kaip žinoti, ar kiaušinis yra šviežias? Beveik kiekvienas yra susidūręs su šiuo galvosūkiu. Tiesa, kad laikui bėgant kiaušinio kokybė pradeda blogėti, nes viduje esanti oro kišenė didėja, o baltymas plonėja. Tačiau kiaušinis „sugenda“ tik tuomet, kai pradeda irti dėl bakterijų ar pelėsio. Iš tikrųjų kiaušiniai gali būti visiškai tinkami vartoti dar daug savaičių. Tuo tarpu, jei abejojate, ar jūsų šaldytuve esantys kiaušiniai vis dar yra geri, egzistuoja keletas priemonių, kurios jums padės tai sužinoti. Patikrinkite galiojimo datą Vienas iš paprasčiausių būdų sužinoti, ar jūsų kiaušiniai dar tinkami vartoti – patikrinti ant kiaušinių dėžutės nurodytą galiojimo datą. Tačiau jei šaldytuve laikomus kiaušinius išmesite iškart, kai tik ši data sueis, galite išmesti…

  • Skanaus!

    Kiek laiko virti kiaušinius: skysti, vidutinio kietumo ir kieti kiaušiniai

    Virti kiaušiniai – greitas ir paprastas būdas praturtinti bet kurio žmogaus mitybos planą, ypač vegetarams, tačiau daugelis vis dar susiduria su sunkumais, kaip pagaminti tobulą virtą kiaušinį. Pagrindinis vartotojams iškylantis klausimas yra, kaip ilgai virti kiaušinį? Tačiau kiaušinių virimo trukmė priklauso nuo daugelio veiksnių – asmeninių pageidavimų, ar kiaušiniai laikomi šaldytuve, jų dydžio ir net naudojamo puodo. Nesvarbu, ar jums labiau patinka minkštai, ar kietai virti kiaušiniai, sudarėme jums keleto naudingų patarimų sąrašą, kuris užtikrins, kad kiekvieną kartą išvirti kiaušiniai būtų puikūs. Kiek laiko virti kiaušinį? Visi žinome, kad kiaušinio virimas nėra raketų mokslas – puode užvirinkite vandenį, įdėkite kiaušinį (tik, žinoma, labai atsargiai, kad nesudužtų!) ir po kelių minučių…

  • Skanaus!

    Išbandykite autentiškus šefo F. Meschino močiutes receptus: paprasta ir labai skanu

    Nors Italija buvo suvienyta ir valstybe tapo tik antroje XIX a. pusėje, Apeninų pusiasalio gyventojus jau daugelį metų jungia neblėstanti meilė maistui. Anot bene dešimtmetį Lietuvoje gyvenančio maisto tinklaraštininko Federico Meschino, mylėti ir gerbti maistą jį išmokė močiutė, perdavusi svarbiausias itališko maisto ruošimo paslaptis. Šefas pasakoja, kaip kiekvieną patiekalą paversti ypatingu, kaip atrodė nerūpestinga jo vaikystė Itrio miestelyje ir dalijasi dviem nepamirštamais „pasta al forno“ ir lazanijos receptais. F. Meschino pasakoja, kad jis yra itin laimingas, turėjęs galimybę augti Italijoje, nes jo gimtinės gastronominė kultūra pasižymi turtinga istorija ir nesuskaičiuojama galybe kulinarinių šedevrų. „Maisto svarbą Italijoje neabejotinai jaučia kiekvienas šalies gyventojas – vargu, ar įmanoma rasti italą, kuris nemėgsta skaniai…

  • Skanaus!

    Šalta? Šis trupininis obuolių cinamono pyragas jus tikrai sušildys

    Vienintelis obuolių pyragas, kurio jums prireiks visą rudenį, yra šis sodrus, švelnus, sviestinis pyragas su cukraus pudra ir cinamonu kvepiančiais trupiniais. Saldus gėris šaltomis rudens dienomis, kuomet nieko nesinori daryti, traukti šiltus ir kvepiančius kepimo indus iš orkaitės su garuojančiais skanėstais. Tad šiandien dalinamės gardžiu ir itin paprastu, rudenišku obuolių pyrago receptu. Trupininis obuolių cinamono pyragas Jums reikės: 200 g sviesto 200 g cukraus pudros 3 didelių (L-XL) kiaušinių 1 šaukšto tarkuotos citrinos žievelės 1 šaukštelio vanilės ekstrakto 200 g miltų 1 šaukštelio kepimo miltelių 3 šaukštai obuolių sulčių 2 dideli obuoliai 1 šaukštas cukraus Cinamono trupiniams: 2 šaukštų miltų 2 šaukštų cukraus 2 šaukštelių malto cinamono 2 šaukštų atšaldyto…

  • Laisvalaikis,  Skanaus!

    Vietoj gėlių – valgomos puokštės įvairioms progoms

    Kai norisi ko nors įdomesnio ir įspūdingesnio nei tiesiog gėlių puokštė, tačiau nesinori ir įpareigojančios dovanos, kompromisas paprastas – valgoma puokštė! Nors tai dar laikoma naujiena, tačiau lietuviai jau pamėgo tokias puokštes ir įjungė fantaziją – jas specialistai surenka netgi pagal jūsų pasirinktus ingredientus. Kokios būna valgomos puokštės? Valgomos puokštės nuo įprastų mums gėlių puokščių skiriasi savo „ingredientais“. Vietoj žiedų, čia pagrindinį vaidmenį vaidina valgomi dalykai, tokie kaip vaisai, daržovės, uogos, sūris, dešra, saldumynai ir pan. Kuriant puokštę laikomasi floristikos taisyklių, todėl nesvarbu ar rožės žiedas, ar apelsinas, jis komponuojamas kaip gėlė. Dažniausiai smaigstoma ant pagaliuko ir formuojama puokštė. Kadangi puokštės formuojamos iš valgomų maisto produktų, labai svarbu rinktis patikimą…

  • Skanaus!

    Kokius prieskonius sriubai rinktis?

    Sriuba – ne tik skanus, bet ir sveiko virškinimo užtikrinimui būtinas patiekalas, kurį turėtume valgyti kaip įmanoma dažniau. Pagrindinė priežastis, dėl kurios sriubos dažnoje šeimoje yra tapusios kone egzotišku ar per šventes valgomu patiekalus – idėjų trūkumas, kaip šias gaminti. Svarbu prisiminti, jog „žaisti“ su skoniais ar kvapais padeda ne tik kasdien vis kitos  į puodą metamos daržovės ar kiti priedai, bet ir  – prieskoniai sriuboms. Šiuos galite atsirasti tik pavienių žolelių pavidalu, tiek ir kaip mišinį, kurį taip pat galite įsigyti ir internetinėje parduotuvėje eastanbul.lt.  Dar nežinote šio pardavėjo? Siūlome susipažinti ir su kitų produktų (daugiausia – Viduržemio regiono valstybių) asortimentu ir, jei dar nesate to išbandę, apsipirkinėti pigiau,…

  • Skanaus!

    Kaip iškepti tobulą šokoladinį pyragą?

    Ir nors galima rasti daugybę pačių įvairiausių šokoladinio pyrago receptų, yra keletas universalių taisyklių, kaip pyragą pagaminti dar skanesnį. Tam tereikia žinoti keletą paslapčių, kuriomis ir pasidalinsime. PS. įspėjimas: gaminti gardų šokoladinį pyragą yra daug lengviau, nei jūs manote.