• Skanaus!

    3 ypatingai mėgstami obuolių pyrago receptai ir kelios gudrybės

    Kai namai pakvimpa obuolių pyragu, diena savaime tampa švente. Obuolių pyragas daug kam asocijuojasi su jaukumu, namų šiluma ir šeima. Nes kas gi gali atsispirti gardžiam ir burnoje tirpstančiam gardėsiui? Kiekviena šeima turi tradicinį pyrago receptą, kurį mėgstantys suktis virtuvėje šeimos nariai gali atmintinai papasakoti net pažadinti iš giliausio miego. O kartais receptai gimsta savaime, pakeitus vienus ingredientus kitais, ar „žaidžiant“ su proporcijomis. Bet kokiu atveju, yra susiklosčiusios bendros lietuviškos tradicijos, koks maždaug turėtų būti idealus obuolių pyrago receptas. Būtent tais, visų mėgstamiausiais, ir pasidalinsime šiandien. O tuo pačiu pasidomėsime ar yra kokių nors gudrybių, kurios kiekvieną kepinį pavestu kulinariniu šedevru. Pateiktų pyragų receptai pritaikyti 20 cm skersmens kepimo formoms.…

  • Naudinga,  Skanaus!

    Triukai, kurie padės ilgiau mėgautis šviežiomis uogomis

    Įpusėjus vasarai visi ir toliau mėgaujamės šio sezono gėrybėmis – įvairiausiomis šviežiomis daržovėmis ir uogomis. Tiesa, kartais nutinka taip, kad virtuvėje stovintis dubenėlis šviežių braškių ar šilauogių ima ir sugenda, net nespėjus jomis paskanauti. Tačiau prekybos tinklo „Iki“ ekspertai žino, kaip galima to išvengti ir atskleidžia keletą triukų, kurie padės prailginti sezoninių uogų šviežumo laiką. Pasak Andrej Pometko, prekybos tinklo „Iki“ rinkodaros vadovo, vasarą uogų populiarumas labai išauga, todėl pirkėjams stengiamasi pasiūlyti kuo didesnę jų įvairovę – nuo lietuviškų braškių iki šiuo metu ypač populiarių trešnių. „Šiandien pirkėjai gali įsigyti šilauogių, aviečių, gervuogių, braškių, agrastų ir trešnių. Stengiamės, kad visos uogos būtų lengvai prieinamos visose mūsų tinklo parduotuvėse, ieškome būdų,…

  • Naudinga,  Skanaus!

    Pagaminkite patiekalą neišėję iš namų arba kuo pakeisti trūkstamus ingredientus?

    Turbūt daugelis yra susidūrę su ta erzinančia situacija, kuomet nori pradėti gaminti patiekalą, kurio taip trokšti ir pastebi, jog tam trūksta vieno ar dviejų ingredientų. Prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Vilma Juodkazienė sako, kad tokiu atveju nereikėtų pulti į paniką ir lėkti produktų skolintis pas kaimynus. Jos teigimu, kiekvienas virtuvėje turime įvairiausių maisto produktų, kurie kartais gali pakeisti vieni kitus, nesugadinant ruošiamo patiekalo. Pasak V. Juodkazienės, daugelis namuose turi sąrašą maisto produktų, kuriuos dažniausiai galima rasti namų virtuvėje – druska, cukrus, miltai, aliejus, pienas, sviestas ir kiti kasdieniai ingredientai. Tačiau kartais nutinka, kad vienas jų pasibaigia pačiu netinkamiausiu laiku – vos pradėjus gaminti patiekalą. Tokiais atvejais maisto ekspertė pataria gerai…

  • Naudinga,  Skanaus!

    Makaronai lietuviškai? 3 vasariški ir greiti receptai iš šviežių daržo gėrybių

    Ar makaronai – tai būtinai tik itališkas patiekalas? O galbūt krapų pestas, karamelizuoti burokėliai ar rūkytas varškės sūris ne ką prasčiau dera nei trinti pomidorai ar parmidžianas? Nors daugelis linkę manyti, kad lietuviai – bulvių tauta, maisto tinklaraštininkė ir kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė įsitikinusi – lietuvių virtuvėje gausu ingredientų, tobulai tinkančių makaronams. Išbandykite netikėtus receptus, kurių skonio pavydės net garsiausi italų virtuvės šefai. „Tradiciškai lietuvių virtuvėje sotumo ir energijos suteikdavo bulvės, o ne makaronai, nes kokybiškų makaronų anksčiau pas mus paprasčiausiai negamindavo. Tačiau šiandien parduotuvių lentynose atsiranda ir kokybiškų lietuviškų kietagrūdžių makaronų, kurie gaminami per bronzines formas, todėl verdami šie nesuverda ir nesulimpa. Tokie makaronai ir daugelis lietuviškų sezoninių…

  • Naudinga,  Skanaus!

    Ar žinojote, kad maisto spalvos daro įtaką gerai savijautai?

    Kas dažniau atsiduria jūsų lėkštėje – raudonas pomidoras, žalias agurkas ar oranžinė morka? Maisto spalva ne mažiau svarbi savybė nei jo skonis ar kvapas. Pasaulyje atlikti tyrimai rodo, kad spalvos lėkštėje daro įtaką ir mūsų emocijoms, ir dvasinei būklei. Taip pat tam tikros spalvos produktai pasižymi konkrečiais vitaminais ir mineralais. Raudonas maistas stiprina imunitetą Pasak prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertės Vilmos Juodkazienės, yra manoma, kad daugiausiai malonumo sukelia raudona maisto spalva, kuri taip pat žadina mūsų apetitą. Raudonos spalvos vaisiai ir daržovės pasirūpina mūsų širdimi, sustiprina imuninę sistemą. „Šios spalvos produktuose esantis antocianinas mažina širdies ligų riziką, gerina atmintį, stimuliuoja kepenų bei inkstų veiklą. Raudonuose maisto produktuose taip pat gausu…