Skanaus!

Kaip iškepti tobulą šokoladinį pyragą?

Šokoladinis tortas ar pyragas yra visuomet teisingas pasirinkimas dėl rimtos priežasties – žmonės mėgsta šokoladą! Kam gi jis nepatinka? Ir nors galima rasti daugybę pačių įvairiausių šokoladinio pyrago receptų, yra keletas universalių taisyklių, kaip pyragą pagaminti dar skanesnį. Tam tereikia žinoti keletą paslapčių, kuriomis ir pasidalinsime. PS. įspėjimas: gaminti gardų šokoladinį pyragą yra daug lengviau, nei jūs manote.

Naudokite aukštos kokybės nesaldintą kakavą

Šokoladinis pyragas mėgstamas dėl savo subtilaus, sodraus skonio. Būtinai naudokite aukščiausios kokybės kakavą, kokią tik galite rasti. Kuo tamsesnis kakavos atspalvis, tuo labiau įsimenamas šokolado skonis kepinyje. Turėkite omenyje, kad kepimui skirti kakavos milteliai skiriasi nuo įprastų kakavos miltelių, nes pastarieji naudojami karštam šokoladui gaminti ir juose dažnai yra cukraus ar pieno miltelių. Naudodami gryną nesaldintą kakavą, galite tiksliai įvertinti, kiek papildomo cukraus norite pridėti bei lengviau laikytis nurodytos receptūros.

Pasirinkite geriausią šokoladą, kurį galite įsigyti

Nesvarbu, ar naudosite šokoladą tešlai gaminti, ar glaistyti, ar įdarui ruošti, tikrai leidžiama paišlaidauti aukštos kokybės šokoladui. Jūsų naudojamo šokolado rūšis paveiks paruošto šokoladinio pyrago skonį. Paprasta taisyklė – gaminkite šokoladinius tortus, pyragus, kremus ir įdarus su tokiu šokoladu, kurį mielai lyžtelėtumėte iš dubenėlio. Jei šokoladas nesukelia teigiamų emocijų kandant tiesiog iš plytelės, tuomet jis netinkamas ir pyragui gaminti. Tinka ir kokybiškas konditerinis šokoladas.

Kepimo popieriumi išklotą formą pabarstykite kakava, o ne miltais

Daugelis receptų rekomenduoja pabarstyti kepimo formą miltais. Tai padeda kepiniui neprilipti prie formos sienelių ir jis lengviau ištraukiamas iš formos. Tokį patį rezultatą galima išgauti pabarsčius kakavos milteliais. Tuo pačiu papildoma kakava suteikia šokoladiniam pyragui sodrumo.

Įberkite žiupsnelį druskos

Niekada nepraleiskite druskos šokolado torto recepte. Nors puse arbatinio šaukštelio (ar panašus mažas kiekis) druskos gali atrodyti nereikšminga, bet ji daro stebuklus visiems pyragams, ypač šokoladiniams. Druska veikia kaip skonio stipriklis, todėl kakavos natos tampa ryškesnės, tuo pačiu subalansuojamas saldumas.

Praleiskite vanilės ekstraktą

Nors dauguma pyragų receptų pamini vanilės ekstraktą, tačiau realybėje jis darko šokoladinio pyrago skonį. Tikriausiai gaminate šokoladinį pyragą, nes norite mėgautis sodriu šokolado skoniu. Tad tam jums tikrai nereikia vanilės – pamirškite ją recepte.

Miltus ir cukrų imkite griežtai pagal receptą

Jau tikriausiai žinote, kad kepant pyragus ingredientų kiekis turi didelę reikšmę galutiniam rezultatui. Bet jei kiti pyragai „atleidžia“ eksperimentus, tai šokoladiniai pyragai daug labiau kaprizingi. Sunku suvokti, kiek cukraus ir miltų kiekis iš tikrųjų gali paveikti jūsų šokoladinį pyragą. Panaudojus per daug cukraus, gali susidaryti per tamsi pluta. Kita vertus, jei nenaudosite pakankamai cukraus, pyragas negalės įgauti pakankamai tamsaus atspalvio. Kalbant apie miltus, per daug jų įdėjus į tešlą, pyrago viršus sutrūkinės. Žinoma, tai nėra pražūtinga, bet ir ne visai pageidautina.

Tikimės šie keli patarimai palengvins tobulo šokoladinio pyrago kepimą. Ir galėsite juo mėgautis iki paskutinio kąsnio!