Skanaus!

Kokius prieskonius sriubai rinktis?

Sriuba – ne tik skanus, bet ir sveiko virškinimo užtikrinimui būtinas patiekalas, kurį turėtume valgyti kaip įmanoma dažniau. Pagrindinė priežastis, dėl kurios sriubos dažnoje šeimoje yra tapusios kone egzotišku ar per šventes valgomu patiekalus – idėjų trūkumas, kaip šias gaminti. Svarbu prisiminti, jog „žaisti“ su skoniais ar kvapais padeda ne tik kasdien vis kitos  į puodą metamos daržovės ar kiti priedai, bet ir  – prieskoniai sriuboms. Šiuos galite atsirasti tik pavienių žolelių pavidalu, tiek ir kaip mišinį, kurį taip pat galite įsigyti ir internetinėje parduotuvėje eastanbul.lt.  Dar nežinote šio pardavėjo? Siūlome susipažinti ir su kitų produktų (daugiausia – Viduržemio regiono valstybių) asortimentu ir, jei dar nesate to išbandę, apsipirkinėti pigiau, greičiau ir kur kas patogiau.

Dalis žmonių, bijodami, jog vienas ar kitas į sriubos puodą patenkantis prieskonis gali skonį paversti atbaidančiu, renkasi tiesiog sultinio kubelius. Taip, pastarieji pagardina kiekvieną patiekalą, tačiau, deja  patiekalams suteikia vienodą, ilgainiui atsibostantį skonį. Išeitis – rinktis specialiai sriuboms skirtus prieskonių mišinius arba tiesiog leistis į įvairių skonių variacijų eksperimentus renkantis pavienius prieskonius (pasirūpinkite vieta virtuvėje, kur laikysite išaugusį prieskonių indelių skaičių).

Bijote, eksperimentuodami su prieskoniais, nuklysti į lankas? Padėsime pasirinkti tinkamai. Prieskoniai sriuboms turėtų būti parenkami atsižvelgus į tai, koks pagrindinis ingredientas vyrauja gaminamoje sriuboje.

Jei verdate sriubą su mėsa, galite rinktis iš pipirų, kario, čiobrelių, peletrūno, svogūnų laiškų, česnakų, baziliko, muskato, raudonėlių ir dar keleto kitų prieskonių.

Daržovių sriuba harmoningai dera su rozmarinais, svogūnų laiškais bei česnakais, bazilikais, petražolėmis, kalendra, muskatu.

Žuvies sriubai idealiai tiks saldžiųjų bei aitriųjų paprikų milteliai, svogūnai, čiobreliai, laurų lapai, pipirai, rozmarinai, taip pat imbieras, kalendra ar net anyžiai. 

Mėgstate grybų sriubą? Juodieji pipirai, česnakai, svogūnai, paprikos, kmynai, muskatas, petražolės, mairūnai ir rozmarinai dar labiau paryškins ir taip charakteringos sriubos skonį.

Aišku, visų išvardintų prieskonių į vieną sriubos puodą pilti neskubėkite. Rinkitės tik tuos prieskonius, kurie yra priimtini jūsų bei jūsų šeimos narių skonio receptorius. Kaskart išbandykite naujus derinius: nustebsite, kaip iš pažiūros tie patys ingredientai gauna visiškai kitokį skonį.