• Naudinga,  Žiemos šventės

    Metas pradėti ruošti Kalėdų stalo puošmeną – brandintą pyragą: specialistė dalijasi sutaupyti padėsiančiais patarimais

    Tradiciškai brandintas pyragas kepamas iškart po Vėlinių, bet iki tol, norint sutaupyti, jau galima dairytis nuolaidų džiovintiems vaisiams ir uogoms, nes būtent jų pyragui prireiks net kilogramo. Toks brandintas pyragas ilgai išsilaiko šviežias, be to, iškepus mažesnių, gali būti puiki dovana draugams ar artimiesiems. Pasak sveikatai palankios mitybos konsultantės, gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, nors džiovintuose vaisiuose koncentruojasi kalorijos, mineralinių medžiagų kiekis 100 gramų produkto išlieka netgi didesnis nei šviežiuose. Prekybos tinklo „Rimi“ kategorijos vadovė Sandra Čirė pastebi, jog džiovinti vaisiai ir riešutai populiariausi būna šaltuoju metų laiku, artėjant didžiausioms metų šventėms, o jų įsigyti pravartu iki spalio 17 dienos, kuomet su lojalumo kortele parduotuvėse taikoma iki 25 proc. nuolaida.…

  • Naudinga,  Žiemos šventės

    Idėja Naujųjų metų vaišėms: lengvas užkandis su krevetėmis ir mangų salsa

    Tiksint paskutinėms šių metų valandoms daugelis apmąsto praėjusius metus ir tiesia staltieses ant naujametinio vaišių stalo. Anot mažmeninės prekybos tinklo „Rimi“ gamybos asortimento vadovės Astos Šostakienės, viena ryškiausių Naujų metų stalo tendencijų – pirkėjai dažniau renkasi jau paruoštus, egzotiškesnius ir prabangesnius patiekalus bei daug rečiau gamina maistą namuose. Visgi, norintiems namiškius nustebinti savo kulinariniais gebėjimais „Rimi“ ekspertai siūlo išbandyti gardų užkandį su krevetėmis ir mangų salsa. Prieš šventinę naktį patys gaminti vengia Anot „Rimi“ gamybos asortimento vadovės Astos Šostakienės, prekybininkams Naujų metų laikotarpis yra ypač darbingas. Jei per Kūčias ir Kalėdas pirkėjai šventinius patiekalus namuose gamina patys, tai Naujų metų išvakarėms dažnas vaišių stalo gėrybes įsigyja tiesiai iš prekybos centruose…

  • Naudinga,  Žiemos šventės

    Be kokių patiekalų Naujųjų neįsivaizduoja europiečiai?

    Be skanaus maisto neįsivaizduojamos nė vienos šventės, todėl norint 2022-uosius pasitikti sotiems ir laimingiems – svarbu pasirūpinti šventinio stalo meniu. Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė, sako, jog, tam, kad būtų lengviau nuspręsti, kokius valgius gaminti per šventes, idėjų galima pasisemti ir žvalgantis į skirtingų Europos šalių virtuves. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad žmonės Naujųjų metų šventei ruošiasi ne ką mažiau nei Kalėdoms. „Iki Naujųjų metų šventės skaičiuojant paskutines valandas jaučiamas prieššventinis šurmulys. Matome, kad per Kūčias ir Kalėdas prisiragavę tradicinių lietuviškų valgių, Naujųjų metų šventei pirkėjai ieško įmantrių ingredientų: jūros gėrybių, tokių kaip skraidkalmarių čiuptuvai ar midijos, be to, jų krepšeliuose atsiduria įvairiausi sūriai,…

  • Naudinga,  Žiemos šventės

    Naujųjų stalui – 3 gurmaniški patiekalai, kuriuos rekomenduoja prancūzas

    Sukantiems galvą, ką pasigaminti Naujųjų išvakarėse, siūlome pasižvalgyti po prancūzų virtuvę. Juk būtent šios šalies valgiai asocijuojasi su kokybe ir elegancija, kurios taip norisi paskutinį metų vakarą. Iš Prancūzijos kilęs Thierry Lauvray, prekybos tinklo „Iki“ konditerijos ekspertas, sako, kad išsikirtinės progos – puikus metas pasimėgauti prancūziškais valgiais, o tam, kad būtų paprasčiau išsirinkti, ką valgyti, – ekspertas sufleruoja ir kelis abejingų nepaliksiančius patiekalų receptus.   Išsiskiria kokybe Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad savitu skoniu išsiskiriantys prancūziški produktai populiarūs tarp pirkėjų, ypač šventiniu laikotarpiu, kai žmonės ieško gurmaniškų produktų. „Pastebime, kad artėjant Naujiesiems tinklo pirkėjai dairosi į gurmaniškų produktų lentynas: jų krepšeliuose atsiduria įvairiausi sūriai, paštetai, užtepėlės:…

  • Naudinga,  Žiemos šventės

    Nesenstanti šventinio stalo pažiba – 3 tortų su želė receptai

    Želė desertai nepalieka abejingų. Jie patinka tiek suaugusiems, tiek vaikams, be to, želė desertų yra pačių įvairiausių: nuo sūrio pyrago su želė iki paprasčiausiai taurėje patiektos, vaikystės skonį primenančios želė su uogomis ar plakta grietinėle. Thierry Lauvray, prekybos tinklo „Iki“ konditerijos ekspertas, sako, kad želė desertai – ne tik skanūs, nesudėtingai paruošiami, bet ir spalvingi, gražiai atrodo lėkštėje, sukuria ypatingą šventinę nuotaiką ir puikiai tinka naujametinių vaišių stalui. Daugelio pamėgti desertai Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad šventinis stalas be įvairiausių desertų – neįsivaizduojamas. „Pastebime, kad pirkėjai yra gana išrankūs rinkdamiesi desertus, o ypač tokiomis gražiomis progomis kaip Naujieji metai. Todėl užtikriname platų įvairių saldumynų pasirinkimą, kad…

  • Naudinga,  Žiemos šventės

    Naujųjų metų stalas – skirtinguose pasaulio kraštuose: 8 sėkmę simbolizuojantys valgiai

    Naujieji jau visai čia pat, todėl dabar pats laikas susirūpinti, ką tiekti ant šventinio stalo, kad ateinantys Tigro metai būtų sėkmingi. Sakoma, kad tam tikri patiekalai gali padėti per metus patirti daugiau meilės, džiaugsmo ir sėkmės. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad prieš Naujuosius metus, kaip ir kalėdiniu laikotarpiu, pirkėjai linkę išlaidauti ir daugiau dėmesio skiria gurmaniškesniems valgiams. Skirtingos šalys – skirtingos tradicijos „Naujieji metai Lietuvoje – ne ką mažesnė šventė nei Kūčios ar Kalėdos, todėl matome, kad žmonės jiems pradeda ruoštis jau dabar. Pastebime, kad per šią šventę tinklo pirkėjai linkę pasimėgauti įmantresniais ingredientais. Kadangi šios šventės vaišių stalo neriboja jokios maisto ruošimo taisyklės, pirkėjų krepšeliuose…

  • Naudinga,  Žiemos šventės

    Paskutinės minutės gudrybės, kaip paruošti sultingą kalėdinę antį ir 3 gardūs receptai

    Jeigu per Kalėdas planuojate kepti antį, tačiau nežinote, nuo ko pradėti ją ruošti, – ne bėda. Iki švenčių likus vos kelioms dienoms pats metas susidėlioti visus taškus savo šventinio stalo receptų bei ingredientų pasirinkimuose. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad antis Lietuvoje jau yra tapusi vienu iš šventinio stalo simboliu, todėl nenuostabu, kad prieš Kalėdas šis paukštis dažnai sutinkamas pirkėjų krepšeliuose. Pasiruoškite iš vakaro „Iki Kalėdų likus vos kelioms dienoms jaučiamas padidėjęs tinklo pirkėjų aktyvumas. Pastebime, kad per šventes lietuviai tampa išrankesni maistui, didžiausias dėmesys skiriamas ne tik produktų kainai, bet ir kokybei: žmonės renkasi įmantresnius sūrius, kumpius, paštetą. Be to, krepšeliuose atsiduria egzotiškesni vaisiai, uogos. Išauga…

  • Naudinga,  Žiemos šventės

    Mandarinai – į patiekalus: dėkite į pyragus, derinkite prie kalakutienos ar netgi žuvies

    Kokios Kalėdos be mandarinų? Tačiau ar kada susimąstėte, kad mandarinai gali būti ne tik kvapni Kūčių ir Kalėdų stalo puošmena, bet ir puikus ingredientas ruošiant desertus, mėsos ar žuvies patiekalus. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad mandarinai ar klementinai šventiniu laikotarpiu neabejotinai rikiuojasi populiariausių vaisių sąrašo viršuje. „Šventinis laikotarpis – tikras mandarinų bei klementinų aukso amžius. Nė vienas kalėdinis stalas neįsivaizduojamas be šių vaisių, todėl nenuostabu, kad būtent šiuo metu tarp pirkėjų mandarinai rikiuojasi populiariausių vaisių sąrašo viršuje. Būtent dėl šios priežasties esame paruošę platų šių vaisių asortimentą: nuo šviežio derliaus paprastųjų iki mandarinų su lapeliais, kurie yra itin palankiai vertinami ir pirkėjų“, – teigia V. Budrienė.…

  • Naudinga,  Žiemos šventės

    Tradiciniai kūčiukai su aguonomis: kaip juos paversti palankesniais sveikatai?

    Už lango spustelėjęs šaltukas, papuošti namai ir žėrinčios girliandos primena, kad gražiausios metų šventės jau visai čia pat. Todėl daugelis suskubo pakuoti ne tik paskutines Kalėdų dovanas, bet ir ruošti vaišes artėjančiai Kūčių vakarienei. Šventinis stalas neįsivaizduojamas be daugybės tradicinių gėrimų ir patiekalų. Vienas jų – kūčiukai, kuriuos įprasta patiekti su saldžiu aguonpieniu arba spanguolių kisieliumi. Anot mažmeninės prekybos tinklo „Rimi“ duonos ir kepinių technologo Mahmoud Idir, nors lietuviai labiausiai mėgsta tradicinius kūčiukus, pagamintus iš kvietinių miltų, noriai išbando ir įvairias naujoves.   Populiariausi – tradiciniai kūčiukai su aguonomis  Likus kelioms dienoms iki didžiųjų metų švenčių prekybos centai ir pirkėjai joms ruošiasi pilnu pajėgumu. Anot mažmeninės prekybos tinklo „Rimi“ duonos…