Grožis

Šokoladas gali padėti išlikti lieknam

Ispanijos mokslininkai, išanalizavę Europos paauglių mitybos tyrimus, padarė išvadą, kad šokoladas gali būti naudingas organizmui. Paaiškėjo netikėtas faktas, kad žmonės, dideliais kiekiais valgantys šokoladą, lieknesnis, jų poodinis riebalinis sluoksnis ne toks didelis, kaip jų bendraamžių, kurių mityboje šio produkto nėra.

Šokoladas naudingas sveikatai

Granados medicinos instituto tyrinėtojai patvirtino šių tyrimų rezultatus ir netgi pridėjo, kad tie, kurie valgo daug šokolado, ne tik negalvoja, kaip numesti svorio, bet ir rečiau serga širdies ir kraujagyslių ligomis. Be to, jie kur kas labiau pasitempę ir geriau jaučiasi nei tie, kurių racione nėra šio gardumyno.

Dar daugiau, mokslininkai išsiaiškino, kad paauglių, kurie nemėgsta šokolado, riebalinis sluoksnis didesnis nei jų kolegų, kurie niekada neatsisako gardumyno.

Buvo ištirti 1458 jaunuoliai ir mergino nuo 13 iki 17 metų, gyvenantys aštuoniose Europos valstybėse. Jie užpildė anketas, kuriose nurodė, kokius produktus valgė paskutinę parą. Visi dalyviai anketą pildė du kartus. Tarpas viena para. Taip pat išmatuotas tyrimo dalyvių masės indeksas, poodinis riebalinis sluoksnis, liemens apimtis, įvertintas jų fizinis aktyvumas.

Netikėtai paaiškėjo, kad tyrimų rezultatai parodė aiškią priklausomybę tarp menko riebalinio sluoksnio aplink taliją ir gana mažo riebalų kiekio visame organizme ir didelių šokolado kiekių vartojimo. Dėl to šį gardėsį mėgstantys jaunuoliai atrodė sportiškiau nei jų bendraamžiai, vengę šio maisto produkto.

Kodėl šokolado mėgėjai išsaugo figūrą

Mokslininkai nustatė ir kodėl šokolado mėgėjai nestorėja. Tai flavinoidai, kurių yra kakavos sudėtyje. Flavinoidai tai augaliniai polifenoliai, kurie veikia kaip antioksidantai. Pavyzdžiui, jie įvardinami kaip širdies ir kraujagyslių bei sąnarių ligų profilaktinė priemonė.

Šveicarijos mokslininkai, tyrė suaugusius vyrus, nusprendė, kad šokoladas gali sumažinti tikimybę susirgti insultu. Jų nuomonė – taip nutinka dėl tų pačių flavinoidų, kurie mažina kraujospūdį ir netgi gerina kraujo sudėtį.

Šie atradimai turėtų pradžiuginti smaližius, tačiau, kaip ir su bet kuo, nereikia prarasti saiko jausmo. Jei gardėsių bus per daug, kraujyje padidės cukraus kiekis ir jis sėkmingai nusės po oda kaip riebalinis sluoksnis.

Daugiau informacijos tinklalapyje Los.lt