• Skanaus!

    Rudens skonis: moliūgų pyrago džemas

    Moliūgų uogienė yra nepaprastas gėris, džiuginantis namiškius ištisą žiemą. Moliūgas yra nuostabi „medžiaga“ ruošti skaniausius desertus, todėl šiandien dalinamės skaniausio moliūgų džemo receptu. Reikės: 1 kg moliūgo minkštimo, smulkiai supjaustyto, 275 ml vandens, 1 mažos lazdelės cinamono, 1 nedidelio gabalėlio (apie 2 cm) šviežio tarkuoto imbiero, didelio žiupsnio trinto muskato, 1 kg granuliuoto cukraus ir 1 pakelio uogienės pektino ARBA 1kg cukraus skirto uogienėms virti, 8 šaukštų citrinos sulčių. Smulkiai pjaustytą moliūgą sudėkite į puodą, įpilkite vandens ir sudėkite prieskonius. Užvirkite ir primažinus ugnį virkite 30-40 min. Tuomet išimkite cinamono lazdelę ir rankiniu plaktuvu perplakite masę, jog ši taptų vientisa. Verdant ant silpnos ugnies supilkite cukrų ir gerai išmaišykite, kol…

  • Skanaus!

    Rudens skonis: purūs moliūgų blynai

    Pasiruošk skaniausiam moliūginiam iššūkiui! Dideli, oranžiniai moliūgai visuomet kelia šypseną – jie atrodo tokie įdomūs, tarsi gerokai peraugusios  spurgos ir nuostabiai atrodo rudens fotosesijose. Žinoma, dar visi žinome, kaip iš jų skaptuoja Helouvyno žvakides. Tačiau šiandien moliūgai vaidins svarbų vaidmenį ruošiant purius blynus, kurie bus šio rudens topų topas. Reikės: 250 g miltų, 55 g rudojo cukraus, 1,5 arbat. šaukštelio valgomosios sodos, 3/4 arbat. šaukštelio kepimo miltelių, 3/4 arbat. šaukštelio druskos, 2 arbat. šaukštelių moliūgų pyrago prieskonių**, 2 didelių kiaušinių, 350 ml pieno, 225 ml moliūgų tyrės*, 1, 5 arbat. šaukštelio vanilės ekstrakto, 60 ml apelsinų sulčių, 2 arbat. šaukštelių tarkuotos apelsino žievelės, Sviesto ar aliejaus keptuvei ištepti, Mėgstamo sirupo,…