• Naudinga,  Žiemos šventės

    Ant Kalėdų stalo – ne tik antis: originalaus Velingtono kepsnio receptas

    Iki Kalėdų likus vos kelioms dienoms teliko atlikti paskutinius pasiruošimo šventėms darbus. Visgi, jeigu dar nenusprendėte, kuo šeimą pavaišinsite per šventinius Kalėdų pietus – graužtis neverta. Jeigu tradiciniai patiekalai nevilioja, išbandykite Velingtono kepsnio receptą, kuris ne tik tirpsta burnoje, bet ir nuostabiai atrodo lėkštėje. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad šventėms pirkėjai, kaip ir kasmet, ruošiasi aktyviai – ieško ne tik įmantresnių ingredientų, bet ir dar neišbandytų receptų, kuriais per šventes žada nustebinti artimuosius. „Kūčios ir Kalėdos – vienos svarbiausių metų švenčių, todėl nenuostabu, kad pirkėjai joms ruošiasi aktyviai ir atsakingai. Norėdami, kad visų reikiamų ingredientų ir produktų savo šventiniam stalui rastų kiekvienas, esame paruošę gausų prekių…

  • Naudinga,  Žiemos šventės

    Paskutinės minutės įkvėpimui: 5 kalėdinio stalo patiekalai, pagal tinklaraštininkę „Ant medinės lentelės“

    Maistas – vienas svarbiausių šventinių atributų, tačiau jeigu iki Kalėdų likus kelioms dienoms meniu dar nesusidėliojote – ne bėda. Tiems, kurie laiko apie ypatingus receptus pagalvoti neturėjo, į pagalbą atskuba maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė. Ji dalijasi specialiai Kalėdoms sudarytu net 5 patiekalų šventiniu meniu ir keliomis taisyklėmis, kuriomis vadovavosi jį kurdama. Kiekvienoje šeimoje – savos tradicijos Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad paprastai žmonės šventėms pradeda ruoštis iš anksto, todėl šventinis šurmulys jaučiamas ne tik paskutines pastarąsias dienas, bet jau ir visą mėnesį. „Jau ne vienerius metus pastebime, kad prieš šventes kyla brangesnių, rečiau valgomų, gurmaniškų produktų pardavimai. Pirkėjai gausiai ieško įvairiausių paštetų,…

  • Naudinga,  Žiemos šventės

    Lietuviški kūčiukai ar itališki biskočiai? Žymaus šefo patarimai ir gardūs receptai Kalėdoms

    Nenumaldomai artėjančios Kalėdos reiškia tik viena – šventinių kepinių maratonas oficialiai prasidėjo. Šis laikotarpis visame pasaulyje neįsivaizduojamas be populiariausių Kalėdinių kepinių – sausainių. Tiesa, visame pasaulyje jie ženkliai skiriasi: Lietuvoje populiarūs sausainius tik primenantys kūčiukai, o štai pietų Europos šalyse dominuoja skoniu turtingi ir saldūs kepiniai, pavyzdžiui – biskočiai. Žymus kulinarijos šefas Gian Luca Demarco atskleidžia, kuo lietuviškosios kepinių tradicijos panašios į itališkąsias ir dalijasi gardžiomis kepinių paslaptimis bei receptais.   Nors iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad Italijos ir Lietuvos kepinių tradicijos labai skirtingos, „Malsenos“ Kalėdinės kepimo akademijos metu Gian Luca Demarco tikino, kad yra ir keletas panašumų. „Tiek lietuviškieji kūčiukai, tiek per Kalėdas italų mėgstami biskočiai pasižymi savo…

  • Naudinga,  Žiemos šventės

    Eksperto gudrybės, kaip pasigaminti tobulą imbierinį namelį

    Kalėdų nuotaiką namuose kuria ir tamsą sklaido išpuošta eglutė, žybsinčios girliandos, vainikai, žvakelės. Tačiau ypatingą vietą užima imbierinis namelis – jis pripildo namus imbiero, gvazdikėlių ir cinamono kvapo, o jo kepimas suburia visą šeimą ir tampa puikia vakaro pramoga. Ši šimtmečius gyvuojanti tradicija populiari ir Lietuvoje. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad šventėms artėjant pirkėjai renkasi daug šiam sezonui būdingų prieskonių, itin tinkančių ir imbieriniam nameliui kepti. „Pastebime, kad tinklo pirkėjai artėjančioms žiemos šventėms ruošiasi iš anksto. Jie renkasi įvairias namams puošti skirtas dekoracijas, kurių turime tikrai gausų asortimentą. Tačiau taip pat jų krepšeliuose matome ir įvairius žiemiškus prieskonius: gvazdikėlius, cinamoną, maltą imbierą ar anyžių sėklas“, –…

  • Naudinga,  Žiemos šventės

    Prieššventiniam įkvėpimui: kalėdinio stalo patiekalai iš įvairiausių pasaulio kampelių

    Lietuviškas Kalėdų stalas neįsivaizduojamas be baltos mišrainės ar keptos paukštienos, tačiau ar kada nors susimąstėte, ką žmonės per Kalėdas valgo Italijoje, Prancūzijoje, o gal net ir egzotiškoje Dominikoje? Skirtingų virtuvių įkvėpti patiekalai galėtų naujų vėjų atnešti ir ant jūsų šventinio stalo bei pagyvinti nusistovėjusias šeimos tradicijas. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad prieš šventes išties paprastai kyla rečiau valgomų gurmaniškų produktų pardavimai.  Idėjų pasisemti – pravartu „Pastebime, kad artėjant šventėms pirkėjai gausiai ieško gurmaniškesnių valgių, todėl savo ruožtu esame paruošę patį įvairiausią jų pasirinkimą: gyventojai dairosi įvairiausių paštetų, egzotiškesnių vaisių, daržovių: savo krepšelius pildo ne tik tradiciniais klementinais, bet ir kaštainiais. Žinoma, kalėdiniu laikotarpiu kasmet itin paklausi…

  • Naudinga,  Žiemos šventės

    Kalėdinės dekoracijos: tvarios idėjos šventinei namų nuotaikai

    Artėjant Kalėdoms svarstome, kaip išpuoselėti namus, kad šie atrodytų šventiškai ir jaukiai. Puošiame eglę, piname vainikus, namus pripildome lempučių žvilgesio ir girliandų žėrėjimo gražiausiomis spalvomis. Kalėdinei nuotaikai sukurti galima rinktis ne tik jau pagamintus, bet ir pačių sukurtus papuošimus. Nesunkiai ir originaliai papuošti namai rankų darbo žaisliukais džiugins visą šeimą, o gamta padėkos už tvarius dekoravimo sprendimus. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos ekspertė, pasakoja, kad šiemet kalėdinėms dekoracijoms namuose skiriamas ypatingas dėmesys. „Graži tradicija, kai šventiniu laikotarpiu įvairiausiomis kalėdinėmis dekoracijomis puošiame namus, šiemet tik stiprėja. Žmonės stengiasi namuose sukurti šventinę atmosferą. Reaguodami į pirkėjų poreikius, siūlome platų kalėdinių papuošimų asortimentą, taip pat ir produktus, kuriais dekoracijas pirkėjai galėtų pasigaminti…

  • Naudinga,  Žiemos šventės

    Kūčioms artėjant: patarimai, kaip atitirpinti šaldytą žuvį ir jūros gėrybes

    Žuvis – vienas tų produktų, be kurio neįsivaizduojamas žiemos švenčių stalas. O ypač per Kūčias ji tampa tikra vakaro žvaigžde. Vis dėlto, nors esame gana konservatyvūs valgytojai, vis labiau linkstame į kulinarinius eksperimentus. Pasak Vaidos Budrienės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, pirkėjai Kūčioms renkasi daug tradicinės žuvies, tačiau pastaruoju metu ieško įmantresnių skonių, todėl Kūčių stalą puošia ir krevetės ar midijos. Šaldyta žuvis – nenusileidžia kokybe „Pastebime, kad pirkėjai šįmet šventėms ruošiasi iš anksto: ne tik ieško įvairiausių kalėdinių dekoracijų, bet ir planuoja meniu. Savo ruožtu esame paruošę pačių įvairiausių šventinių prekių pasirinkimą: nuo girliandų ir vainikų iki įvairiausios rūšies žuvies bei jūros gėrybių. Jų pardavimai šventiniu laikotarpiu išauga vidutiniškai…

  • Naudinga,  Žiemos šventės

    Artėjant šventėms – trys paprasti užtepėlių receptai: greitas ir sveikas užkandis nepaliks abejingų

    Artėjant didžiausioms metų šventėms sukame galvą, kokiais patiekalais nustebinti namiškius, draugus ar kolegas. Valandų valandas praleisdami virtuvėje pavargstame, o kartais rezultatai nepateisina lūkesčių. Vis dėlto, išeitis yra – net tie, kurie nemėgsta ruošti maisto, o gaminimo paslaptis įminti palieka kitiems, gali visus nustebinti iš pirmo žvilgsnio įmantriai atrodančiais, tačiau labai paprastais užkandžiais. Šįkart ant šventinio stalo siūlome patiekti įvairiausių užtepėlių, kurioms pagaminti užteks vos dešimties minučių. Nors užtepėlės nepatenka į tradicinių lietuviškų valgių asortimentą, šis užkandis jau seniai užkariavęs lietuvių širdis. Alyvuogių, saulėje džiovintų pomidorų, tuno ir kitomis užtepėlėmis gardiname šviežiai iškeptą duoną, jomis mėgaujamės iškylose ar netgi pokyliuose. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, pastebi, kad susidomėjimas jau…

  • Naudinga,  Žiemos šventės

    Idėja Kūčių stalui: išbandykite paprastą lašišos tešloje receptą

    Nors lietuviai per Kūčias ar Kalėdas dažniausiai renkasi silkę, pastaraisiais metais vis daugiau dėmesio sulaukia ir lašiša. Ji ne tik skani, bet ir lengvai paruošiama, nes gaminant ją nereikia jokių įmantrių ingredientų – užtenka druskos ir pipirų. Tačiau jei šiemet norite išbandyti ką nors naujo, prekybos tinklas „Lidl“ siūlo paragauti gardžios lašišos tešloje ir dalijasi patiekalo receptu. Lašiša yra itin universalus maisto produktas, kurį paruošti – itin paprasta. Ji puikiai tinka sumuštiniams, salotoms, sriuboms ar karštiesiems patiekalams. Turbūt kiekvienas esame ragavę paprasčiausiai į aliuminio foliją susuktos ir orkaitėje iškeptos žuvies. Toks greitas, burnoje tirpstančios lašišos paruošimo būdas pasotins ir neapsunkins. Kadangi orkaitėje keptos ar garuose ruoštos lašišos skonis švelnus, ją…

  • Naudinga,  Žiemos šventės

    Nemirštanti klasika – šprotai: 4 pasiūlymai, kaip juos valgyti

    Prasidėjus žiemai daugiau laiko praleidžiame namuose, tad paprastai ir gaminame daugiau. Nors besiruošdami šventėms ieškome naujų receptų, kartu atsigręžiame į tradicinius patiekalus bei nuo vaikystės pažįstamus skonius. Vienas iš tokių naujai atrandamų produktų – šprotai. Pasak Vaidos Budrienės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, žiemos mėnesiais šprotų pardavimai išauga net 2,8 karto. Ne tik skanūs, bet ir sveiki „Analizuodami duomenis matome, kad šaltąjį sezoną, artėjant šventėms, išauga visos žuvies kategorijos pardavimai. Matyt, tam įtakos turi ir advento laikotarpis, kai vyrauja daugiau tradicinių žuvies patiekalų. Paprastai šiuo laiku žuvies parduodama vidutiniškai 30 proc. daugiau, todėl pirkėjamsesame parengę platų jos pasirinkimą. Taip pat ženkliai išauga ir šprotų pardavimai“, – sako Vaida Budrienė. Pasak…