Nors lietuviai per Kūčias ar Kalėdas dažniausiai renkasi silkę, pastaraisiais metais vis daugiau dėmesio sulaukia ir lašiša. Ji ne tik skani, bet ir lengvai paruošiama, nes gaminant ją nereikia jokių įmantrių ingredientų – užtenka druskos ir pipirų. Tačiau jei šiemet norite išbandyti ką nors naujo, prekybos tinklas „Lidl“ siūlo paragauti gardžios lašišos tešloje ir dalijasi patiekalo receptu. Lašiša yra itin universalus maisto produktas, kurį paruošti – itin paprasta. Ji puikiai tinka sumuštiniams, salotoms, sriuboms ar karštiesiems patiekalams. Turbūt kiekvienas esame ragavę paprasčiausiai į aliuminio foliją susuktos ir orkaitėje iškeptos žuvies. Toks greitas, burnoje tirpstančios lašišos paruošimo būdas pasotins ir neapsunkins. Kadangi orkaitėje keptos ar garuose ruoštos lašišos skonis švelnus, ją…
Trys paprasti receptai, padėsiantys išsivalyti organizmą Advento laikotarpiu
Adventas Lietuvoje yra susikaupimo, ramybės ir apsivalymo laikotarpis, kuomet žmonės ruošiasi didžiausiai metų pabaigos šventei – Kalėdoms. Advento metu pagal senąsias lietuvių tradicijas yra priimta susilaikyti nuo mėsos ir pieno produktų, pasninkaujama. Pasninkas – tarsi natūralus organizmo valymas, tad vis daugiau ekspertų rekomenduoja įsiklausyti į protėvių išmintį ir Advento laikotarpį skirti organizmo valymui nuo toksinų. „Tūkstančiai mūsų darbuotojų dirba tam, kad užtikrintų sklandų pasirengimą šventiškiausiam metų laikotarpiui – pirkėjams padedame puoselėti ne tik Kalėdų, tačiau ir Advento papročius. Stengiamės išlaikyti gausų maisto produktų pasirinkimą ir asortimentą, kad net ir per pasninką pirkėjai turėtų vertingą ir įvairų racioną, išlaikytų subalansuotą mitybą“, – sako „Maximos“ Komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė.…
Balandėliai – vaikystę primenantis patiekalas, nustebinsiantis ir gurmanus: išbandykite Italijos įkvėptą receptą
Orams vis labiau šąlant norisi jaukaus, šilto ir vaikystę primenančio maisto. Vienas tokių patiekalų – balandėliai. Šis tradicinis patiekalas ne tik paprastai pagaminimas, bet ir nereikalaujantis jokių įmantrių ar brangių ingredientų. Visgi, norintiems pasimėgauti įdomesniais skoniais – vien tik tradiciniu balandėlių receptu apsiriboti nereikia. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, pastebi, kad šaltuoju metų laiku išauga ir pagrindinių balandėlių ingredientų – kopūstų bei smulkintos kiaulienos pardavimai. „Nors lietuviai vis labiau linksta į įvairiausius kulinarinius eksperimentus, populiarūs išlieka tradiciniai produktai. Pavyzdžiui, pirmajame populiariausių daržovių penketuke rikiuojasi tradiciniai kopūstai, o kalbant apie mėsą – lydere visais sezonais išlieka kiauliena. Tiesa, šaltuoju metų laiku pirkėjai renkasi smulkintą kiaulieną ir faršą. Tačiau pirkėjams…
Receptiniai vaistai – tiesiai į namus: vaistinės pasiruošusios, laukiama politinio sprendimo
Pandemijos sukeltos ekstremalios situacijos metu receptinius vaistus pacientai galėtų užsisakyti paskambinę į vaistinę telefonu, o gautų juos tiesiai į namus. Tokį siūlymą Sveikatos apsaugos ministerijai išsakė šalies vaistinių atstovai, motyvuodami, jog sergantys, judėjimo negalią turintys, besiizoliuojantys asmenys dažnai neturi kitų būdų gauti jiems reikalingus vaistus ir dėl to sutrinka jų gydymosi režimas. „Pandemijos metu gydytojai teikia nuotolines konsultacijas pacientams, kurių metu išrašo receptinius vaistus, tačiau įsigyti juos pacientai vis dar turi vykti į vaistines. Daliai žmonių to padaryti neįmanoma dėl įvairių priežasčių: ligų, judėjimo apribojimo, artimųjų neturėjimo. Be to, sergantys lėtinėmis ligomis bei rizikos grupių pacientai nuolat raginami vengti prekybos vietų, nors dažnai tokio pasirinkimo jie neturi. Reaguodamos į tai…
Natalija Bunkė dalijasi kalėdiniu kepto viščiuko receptu: privers apsilaižyti pirštus
Dainininkė ir namų dekoravimo ekspertė Natalija Bunkė kiekvienais metais stengiasi Kalėdomis pradėti gyventi dar rudens pabaigoje ir pirmiausiai pradeda nuo ankstyvo Kalėdų eglutės puošimo bei pirmųjų Kalėdinio stalo treniruočių. Žymi moteris kviečia ir kitus jau dabar pradėti švęsti gražiausias žiemos šventes bei dalijasi tradiciniu kepto viščiuko receptu, kuriam reikalingus ingredientus rasite „Lidl“ parduotuvėse. „Nesu tas žmogus, kuriam pabostų šventės, todėl eglę su šeima – vyru Edgaru, sūnumi Kristupu ir net katinu Maiklu – šiemet papuošėme dar lapkritį. Tą, lydimi kalėdinių dainų ir melodijų, jau spėjome padaryti ir šiemet. Kristupas kasmet uždeda ir savo gamintą žaisliuką, tokiu būdu pažymėdamas mūsų kalėdinio sezono pradžią. Juk turėdami daugiau laiko pagyventi Kalėdomis galime tai…
Eksperto patarimai, ką pasigaminti iš 6 skirtingų mėsos rūšių ir šventinės anties receptas
Mėsa – vienas tų produktų, be kurio, daugelis neįsivaizduoja nė vienos savo dienos, o ir jos patiekalų yra begalė: nuo šildančių guliašų iki kepsnių ar kotletų. Be to, mėsa yra taip reikalingų baltymų, geležies bei kitų organizmui naudingų medžiagų šaltinis. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad mėsa tarp pirkėjų populiari išlieka visais sezonais, visgi žiemą – padidėja smulkintos mėsos pardavimai, o prieš didžiausias žiemos šventes gyventojai dairosi ir ančių. Kiauliena išlieka lydere „Mėsa naudojama ne tik tradiciniams patiekalams, bet ir įvairiausiems žiemą populiariems troškiniams ar sriuboms ruošti. Visgi, metams bėgant – tradicijos nesikeičia ir populiariausia tarp tinklo pirkėjų išlieka kiauliena. Tiesa, priklausomai nuo sezono skiriasi daugiausiai parduodamos kiaulienos…
Rudens pasirinkimai: 3 ypatingų kiaulienos šonkaulių receptai
Vėstant orams norisi namų jaukumo ir gardžiais kvapais juos užliejančių patiekalų. Pagyrų sulauksiančią vakarienę lengvai paruošite, jei gaminsite kiaulienos šonkaulius. Minkštus ir sultingus šonkauliukus, pagardintus sezoniniais vaisiais ir daržovėmis, paruošite greitai ir nesudėtingai, tereikia tik kokybiškos mėsos ir tinkamų prieskonių. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad kiauliena ir šaltuoju sezonu išlieka mėgstamiausia pirkėjų mėsa. „Dauguma pirkėjų be kiaulienos neįsivaizduoja kasdienio valgiaraščio. Jiems siūlome platų visų įmanomų kiaulienos rūšių asortimentą, o daugiausia parduodama sveriamos kiaulienos. Taip pat analizuodami duomenis matome, kad didžioji dalis nuperkamos kiaulienos yra lietuviška. Todėl glaudžiai bendradarbiaujame su vietos ūkininkais, kad užtikrintume pirkėjams aukščiausios kokybės mėsos pasirinkimą“, – sako V. Budrienė. Kaip išsirinkti tinkamus šonkaulius?…
Alkoholis: jo vartojimas ir pardavimo laikas
Koks yra alkoholio pardavimo laikas Lietuvoje, kas yra standartinis alkoholio vienetas ir kokia yra saugi alkoholio norma?
Klementinų sezonas įsibėgėja: išbandykite 3 salotų su klementinais receptus
Šaltasis metų laikas kvepia citrusiniais vaisiais: apelsinais, mandarinais ir klementinais, kurie ne tik pasižymi ypatingu skoniu, bet ir sveikatai naudingomis, imunitetą stiprinančiomis savybėmis. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad nors be klementinų neįsivaizduojamos gražiausios metų šventės, pirkėjai šiais vaisiais mėgautis pradeda jau vėlyvą rudenį. „Klementinas – vienas mėgstamiausių šaltojo sezono vaisių, kuris tarp tinklo pirkėjų rikiuojasi populiariausių vaisių sąrašo viršuje. Nors klementinų ar mandarinų pardavimai labiausiai išauga prieš ir per Kalėdas, didelis susidomėjimas šiais vaisias jaučiamas jau dabar. Būtent dėl šios priežasties esame paruošę platų šių vaisių asortimentą, kuris atsiduria ir kasdieniuose tinklo pirkėjų krepšeliuose: nuo šviežio derliaus paprastųjų iki natūraliai sunokusių klementinų. Abi šios vaisių rūšys…
Ekspertės patarimai, kaip išsirinkti kokybišką žuvį ir 3 receptai su juoduoju paltusu
Žuvis – vienas labiausiai vertinamų ir rekomenduojamų produktų. Ji praturtina organizmą naudingomis medžiagomis bei puikiai paįvairina valgiaraštį. Be to, tinka ne tik šventiniam stalui, bet ir kasdieniams subalansuotiems patiekalams gaminti. Nors žuvis išsiskiria savitu skoniu, skirtingos rūšies žuvys turi ir savitą poskonį. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad pirkėjai drąsiai renkasi įvairiausias žuvis ir šios kategorijos pardavimai nuosekliai auga. Visgi, nors vartojame vis daugiau – ar tikrai žinome, kaip teisingai ją išsirinkti? „Pastebime, kad tinklo pirkėjai įtraukia žuvį į kasdienį racioną, ieško subtilesnių, savitų skonių, todėl nuolat plečiame žuvies asortimentą, o dar prieš metus nutraukus prekybą gyva žuvimi, pardavimai atvėsinta žuvimi išaugo. Pirkėjai dairosi ne tik lašišos…