Produktai, detoksikuojantys organizmą

Organizmo detoksikacija – tai visuma veiksmų, kurių imamasi siekiant pašalinti iš organizmo toksinus. Bendrąja prasme toksinai yra bet kokios medžiagos (nuodingos natūralios medžiagos, metalai, cheminės medžiagos, dirbtiniai maisto ingredientai, pesticidai), kurios neigiamai veikia mūsų organizmą. Toksinai į kiekvieno mūsų organizmą patenka beveik kasdien įvairiais keliais: su maistu, gėrimais ar per orą, kuriuo kvėpuojame. Norint iš organizmo išvalyti toksinus, galima pasistengti jų kiek įmanoma vengti. Tačiau jei norite pasiekti išties gerų rezultatų, patartina savo kasdienį racioną papildyti detoksikuojančiais produktais.

Kokią naudą gauname iš detoksikuojančių produktų?

Sveikas organizmas pats nuolatos saugosi nuo kenksmingų medžiagų, atsikratydamas jų per kepenis, inkstus ir odą, tačiau jei toksinų kiekis yra itin didelis, o detoksikacijos procesą apsunkina sveikatos problemos, galime jam padėti. Sėkminga detoksikacija pašalina toksinus tiek iš virškinimo trakto, tiek iš viso organizmo. Detoksikavus organizmą atstatomas šarmų ir rūgščių balansas. Išvalius organizmą suvaldomas kenksmingų bakterijų dauginimasis. Galiausiai, sustiprinama imuninė sistema, lengviau pasisavinamos naudingos medžiagos.

Kokie produktai valo organizmą?

Organizmą valančių savybių turi dauguma daržovių ir vaisių, o siekiant koncentruoto ir nuolatinio valymo proceso gali būti vartojami tokie detoksikuojantys produktai kaip žolelių arbatos ar maisto papildai. Iš geromis valomosiomis savybėmis pasižyminčių vaisių ir daržovių galima išskirti šiuos: česnakai, citrinos, burokai, papajos, kopūstai, špinatai, imbieras, obuoliai, melionas. Geriausia valgyti juos šviežius, galima ruošti salotas, patiekalus arba naudoti džiovintus mišinius. Svarbiausia, kad vaisių ir daržovių jūsų racione būtų nuolat – be to, svarbu, kad tai būtų ekologiški produktai.

Susirūpinus organizmo sveikata būtina gerti daug skysčių. Tik turėdamas pakankamai vandens organizmas geba gaminti seiles, išskirti prakaitą, dėl kurių vyksta natūralus valymosi procesas. Galima gerti gryną vandenį, vaisių sultis arba detoksikuojančias arbatas. Iš žolelių, kurios valo organizmą, verta paminėti kiaulpienes, raudonuosius dobilus, dilgėles, šliaužiančiąją tramažolę, erškėtuoges, petražoles. Vartojant žoleles labai svarbu atsižvelgti į rekomenduotinus kiekius, taip pat būtina žinoti, kokį konkretų toksiną siekiate pašalinti ir koks yra konkrečios žolelės šalutinis poveikis. Šie argumentai taip pat galioja ir maisto papildams.

(Perskaityta per mėnesį: 1, iš jų šiandien: 1.)