Velykų (ir ne tik) receptas: klasikiniai įdaryti kiaušiniai

Dar prieš tai, kai pakvimpa pavasariu, vos tik internete pradeda šmėžuoti straipsniai apie Velykų dekoracijas, Velykų stalui tinkančius patiekalus, iškart užsimanau įdarytų kiaušinių. Šie dažniausiai nepatenka į kasdieninį valgiaraštį ir skanaujami tik prieš Velykas ir, žinoma, pačias Velykas.

Klasikiniai įdaryti kiaušiniai yra greitai pagaminami iš paprastų produktų, kuriuos dažniausiai namuose turi kiekviena šeimininkė.

Gaminsime iš 12 kiaušinių. Nes jei jau gaminti, tai gaminti 🙂 Visgi, jei manote, kad tai per didelis kiekis, atitinkamai sumažinkite ingredientų kiekį. Kita vertus, receptą galima interpretuoti pagal skonį ir net jei nesilaikysite griežtai, gausite skanius įdarytus kiaušinius.

Reikės:

  • 12 kietai virtų kiaušinių,
  • 200 g majonezo,
  • 2 valgomieji šaukštai garstyčių,
  • ¼ arbatinio šaukštelio druskos,
  • ½ arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų,
  • ¼ arbatinio šaukštelio maltų saldžiųjų paprikų,
  • šaukštelis smulkiai pjaustytų krapų, petražolių ar kitų žalumynų papuošimui.

Perpjaukite kiaušinius per pusę išilgai. Trynius atskirkite į atskirą dubelį, sutrinkite, sudėkite garstyčias, majonezą, druską, pipirus, papriką ir viską gerai išmaišykite. Turi gautis vientisa, graži masė.

Į baltymo puselę įdėkite šaukštelį trynio masės. Galima išspausti su dekoravimo pipite, taip sukuriant puošnų vaizdą. Pabarstykite žalumynų papuošimui. Neturint žalumynų, galima lengvai per sietelį pabarstyti paprikos milteliais.

Jei vaišinsitės ne iš kart, laikykite šaldytuve. Įdarytus kaušinius galima laikyti iki dviejų parų šaldytuve. Tad tai patiekalas, kurį galima pasiruošti šventei iš vakaro.

Skanaus!

 

(Perskaityta per mėnesį: 143, iš jų šiandien: 1.)