Želė desertai nepalieka abejingų. Jie patinka tiek suaugusiems, tiek vaikams, be to, želė desertų yra pačių įvairiausių: nuo sūrio pyrago su želė iki paprasčiausiai taurėje patiektos, vaikystės skonį primenančios želė su uogomis ar plakta grietinėle. Thierry Lauvray, prekybos tinklo „Iki“ konditerijos ekspertas, sako, kad želė desertai – ne tik skanūs, nesudėtingai paruošiami, bet ir spalvingi, gražiai atrodo lėkštėje, sukuria ypatingą šventinę nuotaiką ir puikiai tinka naujametinių vaišių stalui. Daugelio pamėgti desertai Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad šventinis stalas be įvairiausių desertų – neįsivaizduojamas. „Pastebime, kad pirkėjai yra gana išrankūs rinkdamiesi desertus, o ypač tokiomis gražiomis progomis kaip Naujieji metai. Todėl užtikriname platų įvairių saldumynų pasirinkimą, kad…
3 receptai su Kristupo Kolumbo atrastais ananasais: derinkite prie vištienos, tofu ar ledų
Ananasas – vienas iš labiausiai vertinamų vaisių pasaulyje ir ne veltui. Šis vaisius ne tik yra ypatingo skonio, bet ir pasižymi įvairiausių vitaminų ir gerųjų medžiagų gausa. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad ananasai Lietuvoje seniai nebėra egzotika. Be to, šis vaisius dažnai puošia ir naujametinį lietuvių stalą. Mėgstamas Naujųjų metų stalo ingredientas „Kalėdoms prabėgus, netrukus laukia dar viena graži šventė – Naujieji metai. Pastebime, kad ji tinklo pirkėjams ne mažiau svarbi nei Kūčios ar Kalėdos, todėl savo ruožtu esame paruošę gausų įvairiausių prekių asortimentą: nuo įvairiausių naujametinių užkandžių lentai reikalingų sūrių ar kumpių, užtepėlių bei paštetų, iki šviežių uogų ar vaisių: kivių ar iš saulėtosios Kosta…
Nauja pasaulinė tendencija – pirmadienis be mėsos: 3 vegetariškų patiekalų receptai
Pirmadienis paprastai būna ta diena, nuo kurios mes pasižadame pradėti kažką naujo, pavyzdžiui, sportuoti arba keisti mitybos įpročius. Būtent tuo vadovaujasi „Pirmadienio be mėsos“ judėjimas, skatinantis vartoti mažiau mėsos produktų. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad vegetarams ir veganams tinkami produktai vis labiau populiarėja ne tik tarp mėsos atsisakiusių, bet ir visavalgių pirkėjų. „Pastebime, kad žmonės vis labiau domisi augaline mityba bei sveikesnėmis kasdien naudojamų produktų alternatyvomis. Pavyzdžiui, vietoje pieno perka augalinius gėrimus, mėsą keičia daug baltymų turinčiomis ankštinėmis kultūromis. Be to, populiarėja ir ekologiškų produktų linija, kurioje galima rasti nuo kiaušinių iki lęšių“, – teigia V. Budrienė. Mažais žingsneliais – prie bendros gerovės Tuo tarpu Vilma…
Paskutinės minutės gudrybės, kaip paruošti sultingą kalėdinę antį ir 3 gardūs receptai
Jeigu per Kalėdas planuojate kepti antį, tačiau nežinote, nuo ko pradėti ją ruošti, – ne bėda. Iki švenčių likus vos kelioms dienoms pats metas susidėlioti visus taškus savo šventinio stalo receptų bei ingredientų pasirinkimuose. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad antis Lietuvoje jau yra tapusi vienu iš šventinio stalo simboliu, todėl nenuostabu, kad prieš Kalėdas šis paukštis dažnai sutinkamas pirkėjų krepšeliuose. Pasiruoškite iš vakaro „Iki Kalėdų likus vos kelioms dienoms jaučiamas padidėjęs tinklo pirkėjų aktyvumas. Pastebime, kad per šventes lietuviai tampa išrankesni maistui, didžiausias dėmesys skiriamas ne tik produktų kainai, bet ir kokybei: žmonės renkasi įmantresnius sūrius, kumpius, paštetą. Be to, krepšeliuose atsiduria egzotiškesni vaisiai, uogos. Išauga…
Ant Kalėdų stalo – ne tik antis: originalaus Velingtono kepsnio receptas
Iki Kalėdų likus vos kelioms dienoms teliko atlikti paskutinius pasiruošimo šventėms darbus. Visgi, jeigu dar nenusprendėte, kuo šeimą pavaišinsite per šventinius Kalėdų pietus – graužtis neverta. Jeigu tradiciniai patiekalai nevilioja, išbandykite Velingtono kepsnio receptą, kuris ne tik tirpsta burnoje, bet ir nuostabiai atrodo lėkštėje. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad šventėms pirkėjai, kaip ir kasmet, ruošiasi aktyviai – ieško ne tik įmantresnių ingredientų, bet ir dar neišbandytų receptų, kuriais per šventes žada nustebinti artimuosius. „Kūčios ir Kalėdos – vienos svarbiausių metų švenčių, todėl nenuostabu, kad pirkėjai joms ruošiasi aktyviai ir atsakingai. Norėdami, kad visų reikiamų ingredientų ir produktų savo šventiniam stalui rastų kiekvienas, esame paruošę gausų prekių…
Lietuviški kūčiukai ar itališki biskočiai? Žymaus šefo patarimai ir gardūs receptai Kalėdoms
Nenumaldomai artėjančios Kalėdos reiškia tik viena – šventinių kepinių maratonas oficialiai prasidėjo. Šis laikotarpis visame pasaulyje neįsivaizduojamas be populiariausių Kalėdinių kepinių – sausainių. Tiesa, visame pasaulyje jie ženkliai skiriasi: Lietuvoje populiarūs sausainius tik primenantys kūčiukai, o štai pietų Europos šalyse dominuoja skoniu turtingi ir saldūs kepiniai, pavyzdžiui – biskočiai. Žymus kulinarijos šefas Gian Luca Demarco atskleidžia, kuo lietuviškosios kepinių tradicijos panašios į itališkąsias ir dalijasi gardžiomis kepinių paslaptimis bei receptais. Nors iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad Italijos ir Lietuvos kepinių tradicijos labai skirtingos, „Malsenos“ Kalėdinės kepimo akademijos metu Gian Luca Demarco tikino, kad yra ir keletas panašumų. „Tiek lietuviškieji kūčiukai, tiek per Kalėdas italų mėgstami biskočiai pasižymi savo…
Šventinio stalo legendos: šefas Rokas Galvonas dalijasi moderniais kepeninės ir pašteto receptais
Šventinė vakarienė – viena laukiamiausių žiemiškojo laikotarpio akimirkų, kurios pagrindiniu akcentu tampa kruopščiai ruošiami patiekalai. Tai puiki proga susirinkusią šeimą nustebinti dar neragautais ar pamirštais skoniais, sako jauniausiu Lietuvos šefu tituluojamas Rokas Galvonas. Jis kviečia šventinį stalą nukrauti jau legendomis tapusiais patiekalais, kuriems reikalingus ingredientus rasite prekybos tinklo „Lidl“ parduotuvėse. Pasak R. Galvono, naujų receptų ir maloniai stebinančių maisto produktų derinių paieška yra kiekvieno šefo kasdienybė, tačiau kartais užburiančio patiekalo skonis slypi praeityje. „Kurdamas naujus receptus visada galvoju, kaip galėčiau patobulinti visiems gerai žinomus patiekalus. Senovinių receptų griežtai nekoreguoju, bet šventiniams valgiams visuomet stengiuosi suteikti naujų ir netikėtų spalvų bei aromatų. Taip lietuviškam stalui gana įprasti patiekalai, pavyzdžiui, kepeninė ir…
Receptų pratęsimo vaistinėse laukia ne tik pacientai, bet ir gydytojai: tai padėtų suvaldyti srautus
Prasidėjus peršalimo ligų sezonui ir nesitraukiant pandemijai nuo pacientų antplūdžio dūstančios pirminės sveikatos priežiūros įstaigos pastebi, kad daug žmonių ateina tik prasitęsti vartojamų vaistų receptų, o išsami gydytojo konsultacija jiems nebūtina. Šeimos gydytojų teigimu, suteikus galimybę receptus prasitęsti vaistinėse, srautai gydymo įstaigose sumažėtų, o pacientai išvengtų sveikatai pavojingų situacijų. Pasak Lietuvos šeimos gydytojų profesinės sąjungos pirmininkės, šeimos gydytojos Almos Astafjevos, labai dažnai pas šeimos gydytoją registruojamasi tik dėl vaistų recepto pratęsimo. „Pavyzdžiui, pacientas serga arterine hipertenzija, daug metų vartoja vieną ir tą patį receptinį vaistą, kurio receptui pasibaigus jis vien dėl to turi registruotis pas šeimos gydytoją. Perkėlus šią paslaugą į vaistines, vaistininkas matytų, kad žmogus vartoja tą patį…
Artėjant šventėms – trys paprasti užtepėlių receptai: greitas ir sveikas užkandis nepaliks abejingų
Artėjant didžiausioms metų šventėms sukame galvą, kokiais patiekalais nustebinti namiškius, draugus ar kolegas. Valandų valandas praleisdami virtuvėje pavargstame, o kartais rezultatai nepateisina lūkesčių. Vis dėlto, išeitis yra – net tie, kurie nemėgsta ruošti maisto, o gaminimo paslaptis įminti palieka kitiems, gali visus nustebinti iš pirmo žvilgsnio įmantriai atrodančiais, tačiau labai paprastais užkandžiais. Šįkart ant šventinio stalo siūlome patiekti įvairiausių užtepėlių, kurioms pagaminti užteks vos dešimties minučių. Nors užtepėlės nepatenka į tradicinių lietuviškų valgių asortimentą, šis užkandis jau seniai užkariavęs lietuvių širdis. Alyvuogių, saulėje džiovintų pomidorų, tuno ir kitomis užtepėlėmis gardiname šviežiai iškeptą duoną, jomis mėgaujamės iškylose ar netgi pokyliuose. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, pastebi, kad susidomėjimas jau…
Sočios sriubos žiemos pietums: išbandykite tris šildančius receptus
Orams vis labiau šąlant dažniau norisi jaukaus ir šildančio maisto. Vienas tokių patiekalų – sriuba. Juolab kad įvairiausias sriubas nesudėtinga pasigaminti, nereikia nei ypatingo pasiruošimo, nei ingredientų. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad pirkėjai ir šaltąjį sezoną gausiai renkasi įvairias daržoves, be to, populiarios ir kruopos, kurios taip pat puikiai tinka įvairiausioms sriuboms. Kelias taisykles žinoti – pravartu „Platų daržovių asortimentą užtikriname ištisus metus. Vis dėlto pastebime, kad pirkėjai yra ištikimi tradicinėms vietos augintojų daržovėms. Populiariausios daržovės pagal pardavimus yra bulvės, tačiau taip pat gausiai perkamos ir tokios daržoves kaip kopūstai ir morkos. Be to, populiarėja ir įvairiausios kruopos: lęšiai ar bulguro, kurios taip pat puikiai tinka…