• Naudinga,  Skanaus!

    Maistinga, greita ir gardu: šiuos receptus paruošite per pusvalandį

    Tinkama ir subalansuota mityba – vienas iš svarbiausių geros savijautos elementų. Tačiau daugelis vis dar galvoja, kad norint maitintis sveikai, prie puodų reikia praleisti ištisas valandas, o šio proceso rezultatas – neįsimintino skonio patiekalai. Prekybos tinklas „Lidl“ siekia paneigti šį mitą ir dalijasi maistingų bei gardžių valgių receptais, kuriuos paruošite vos per pusvalandį. Trinta morkų ir lęšių sriuba Trintos ir iš vidaus šildančios sriubos – vienas geriausių pasirinkimų šaltą žiemos vakarą. Šis receptas pripildytas žmogaus organizmui itin naudingos geležies, taip pat jame – itin mažai riebalų. Kvapnią sriubą ant stalo patieksite vos per 25 min. nuo gaminimo pradžios. Porcijos maistinė vertė: 238 kcal, 7 g riebalų, 1 g sočiųjų riebalų,…

  • Naudinga,  Skanaus!

    Kruasano dienos proga: netikėti faktai apie šį skanėstą ir 3 užkeptų kruasanų receptai

    Nuo prancūziškų pusryčių neatsiejami kruasanai net viduržiemį padeda sukurti jaukią ir romantišką nuotaiką. Burnoje tirpstantis sviestinis ragelis taip išpopuliarėjo visame pasaulyje, kad sausio 30-ąją net švenčiama tarptautinė kruasano diena. Nors kepinys turi senas tradicijas, pirmieji kruasanai skoniu visai nepriminė tokių, kokius juos valgome dabar. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad vos pradėjus pirkėjams siūlyti kruasanus, jie iš karto sulaukė susidomėjimo. Reikalingi vos 8 ingredientai „Visada siekiame pirkėjams pasiūlyti ne tik tradicinių, bet ir naujų gaminių. Vadovaudamiesi šia nuostata vieni pirmųjų Lietuvoje savo tinkle pradėjome kepti ir kruasanus. Dabar pirkėjai gali rinktis iš plataus kepinių asortimento: ne tik tradicinius, bet ir kruasanus su įvairiausiais įdarais: pradedant karamelės, šokolado…

  • Naudinga,  Skanaus!

    Lyderiaujančių pozicijų neužleidžia ir šaldytos bulvės: 3 paprasti receptai

    Per pandemiją pasikeitė ne tik apsipirkinėjimo, bet ir valgymo įpročiai. Kadangi žmonės į parduotuvę stengėsi eiti rečiau, išaugo poreikis pasirūpinti ilgo vartojimo bakalėjos ar šaldytais produktais. Visgi, Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad šaldytos produktų kategorijos pardavimai nesumažėjo ir praeitais metais pastebimas jų augimas – šaldytų produktų pardavimai 2021 m. išaugo 13 proc. Populiariausi iš jų – lietuvių visais metų laikais dievinamos bulvės. „Nuo pandemijos pradžios praėjus dvejiems metams šaldytų produktų paklausa nemažėja. Taip pat per 2021 metus stebimas visų šaldytų prekių grupių augimas, kuris greičiausiai siejamas su tuo, kad pirkėjai nori vienu kartu užsipirkti daugiau prekių. Duomenys rodo, kad populiariausios tarp šaldytų gaminių yra pirkėjų visais…

  • Naudinga,  Skanaus!

    Apelsinai – ne tik vitaminų šaltinis, bet ir puikus pagardas mėsai: išbandykite jais kvepiantį receptą

    Žiemos sezonu itin populiarūs tampa citrusiniai vaisiai: mandarinai, apelsinai ir citrinos. Nors daugelis juos valgo kaip gaivų desertą, šių vaisių panaudojimas kulinarijoje yra žymiai platesnis – keletas apelsino griežinėlių gali suteikti nuostabų aromatą bei netikėtą skonį keptai mėsai. Mažmeninės prekybos tinklo „Rimi“ vaisių ir daržovių pirkimų direktorė Olga Suchočeva teigia, kad žiemą prekybos centrus pasiekia skaniausi ir šviežiausi citrusiniai vaisiai, į Lietuvą atkeliaujantys tiesiai iš saulėtosios Ispanijos, Italijos, Egipto bei Turkijos plantacijų. Pasak gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, citrusiniai vaisiai ne tik puikus vitamino C, bet ir flavanoidų, padedančių sustiprinti imunitetą, šaltinis.  Apelsinai turi mėsingą minkštimą, sudarytą iš segmentų, pilnų sulčių. Priklausomai nuo rūšies jos gali būti saldesnės arba šiek…

  • Naudinga,  Skanaus!

    Pasiilgote pikantiškų skonių – išbandykite 3 pyragų su daržovėmis receptus

    Pyragai – vienas tų patiekalų, kuriuos norisi skanauti ir gaminti namuose, o ypač žvarbiais žiemos vakarais, kai norisi šilto ir jaukaus maisto. Visgi, šis nepaprastai gardus kepinys gali dar maloniau nustebinti, jei įprastus ingredientus pakeisite netikėtomis alternatyvomis – sveikesniais miltais, o vietoje saldžių priedų naudosite daržoves. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad įvairiausių daržovių pardavimai nemažėja ir žiemą. O jos tinka ne tik į sriubas ir troškinius, bet ir pyragams. Puikus būdas į racioną įtraukti daržovių „Daržovės populiarios išlieka ištisus metus. Ir nors žiemą išauga raugintų daržovių paklausa, tinklo pirkėjai ne mažiau perka ir šviežių daržovių. Platų jų asortimentą užtikriname ištisus metus. Pastebime, kad pirkėjai išbando egzotiškesnių,…

  • Naudinga,  Skanaus!

    Neskubėkite išmesti ruduojančių bananų: kepinių technologas dalijasi bananų duonos receptu

    Jei namuose kartais lieka pernokusių, ruduoti pradėjusių bananų – neskubėkite jų išmesti, nes tokie vaisiai puikiai tiks gardžiai ir maistingai bananų duonai. Dešimtis šio pyrago variacijų ragavęs „Rimi“ kepinių technologas Mahmoud Idir sako, kad skaniausias – paprastas, vos iš kelių ingredientų pagamintas kepinys, kurį valgyti, pasak gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, nedidelė nuodėmė. Bananai turi itin daug maistingų savybių, tad renkantis desertą ši duona turėtų būti sąrašo viršuje. Anot „Rimi“ sveikatai palankios mitybos konsultantės, gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, bananai – itin maistingas produktas. „Juose nėra riebalų, tai – kompleksinių angliavandenių, užtikrinančių energiją ilgesnį laiką, šaltinis. Bananuose taip pat gausu įvairių maistinių medžiagų – vitamino C ir B6, vandenyje tirpių…

  • Naudinga,  Skanaus!

    Mėgstamų salotų alternatyvos žiemai: 3 skirtingų pasaulio kraštų įkvėpti receptai

    Esate salotų mėgėjai? Tuomet tikrai neverta jų atsisakyti ir žiemą. Juk įvairiausioms salotoms puikiai tinka ne tik šviežios, bet ir keptos ar troškintos daržoves. Be to, jas praturtinus keliais ingredientais: kruopomis, duonos trupiniais ar riešutais – salotos taps ne tik maistingesnės, bet ir suteiks sotumo jausmą. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad įvairiausios rūšies daržovės populiarios išlieka ištisus metus. O šaltuoju sezonu daugiau susidomėjimo sulaukia ir raugintos daržovės. „Žiemą daržovių paklausa tikrai nesumažėja. Tarp pirkėjų šaltuoju metų laiku populiariausios išlieka tradicinės daržovės: bulvės, morkos, pomidorai, agurkai bei kopūstai. Šaltuoju metų laiku – nuo lapkričio iki vasario antrosios pusės – pastebima ne tik šviežių, bet ir raugintų daržovių…

  • Naudinga,  Skanaus!

    Išvenkite neplautų indų krūvos: 3 sveiki ir sotūs receptai, kuriems prireiks tik vieno puodo

    Po sunkios darbo dienos ir dar labiau varginančios treniruotės sporto klube, grįžimas namo savo džiugesiu prilygsta šventėms. Visgi, vakare nesinori daug laiko praleisti sukantis prie puodų virtuvėje, o laikytis sveikos, mažai kaloringos ir subalansuotos mitybos režimo sportuojant – būtina. Prekybos tinklas „Lidl“ sportuojantiems savo klientams skuba į pagalbą ir siūlo išbandyti tris sočius receptus, kuriems reikiamus ingredientus galite rasti artimiausioje prekybos tinklo parduotuvėje, o po vakarienės plauti reikės tik vieną puodą. Viename puode verdami ar kepami patiekalai – nuolat skubančių sportininkų išsigelbėjimas. Pirmiausia dėl to, jog tokiu būdu vienu metu galima pasigaminti daugiau porcijų maisto ir sudaryti savo mitybos planą net kelioms dienoms į priekį. Gaminant viename puode taip pat…

  • Naudinga,  Skanaus!

    3 tropikais kvepiantys receptai su ličiais: puikiai dera prie sūrių ir jūros gėrybių

    Ličiai – tropinis vaisius, pasižymintis švelnia tekstūra ir vynuoges bei kriaušes primenančiu skoniu. Ličiai yra universalus vaisius, jais dažnai gardinamos salotos, desertai, kokteiliai, glotnučiai bei padažai. Visgi, tiems, kurie su šiuo vaisiumi pažįstami mažiau, – pravartu žinoti kelias taisykles: kaip jį nulupti, paruošti bei valgyti. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad pirkėjai egzotinius vaisius ragauja drąsiai, o ličiai dažnai pastebimi pirkinių krepšeliuose. Kilę iš Azijos „Susidomėjimas egzotiniais vaisiais kasmet auga. Pastebime, kad pirkėjai, grįžę iš įvairių kelionių, paragavę įmantresnių ingredientų ar patiekalų, juos stengiasi pritaikyti ir savo virtuvėje, praturtinti mėgstamus ar išbandyti dar negamintus receptus. Būtent todėl, matydami paklausą, esame paruošę pačių įvairiausių vaisių asortimentą, pradedant mangais,…

  • Naudinga,  Skanaus!

    Pošventinei atgaivai – 3 žiemiški receptai su raugintais kopūstais

    Šventiniam maratonui einant į pabaigą metas organizmą praturtinti vitaminais. Jolanta Sabaitienė prekybos tinklo „Iki“ vaisių ir daržovių ekspertė, sako, kad tam padaryti puikiai tinka ne tik vaisiai ir daržovės, bet ir rauginti produktai, pavyzdžiui, nuo seno pamėgti rauginti kopūstai. Rauginti kopūstai pasižymi ne tik sveikatai naudingomis savybėmis, bet ir yra universaliai panaudojami: jais galima praturtinti sriubas ir troškinius. Be to, rauginti kopūstai yra puikus garnyras prie mėsos ar žuvies, sumuštinių, netgi azijietiškų suktinukų.   Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad pasibaigus šventėms pirkėjai renkasi daugiau lengvo maisto. „Per šventes prisiragavę tiek įmantrių, tiek tradicinių lietuviškų patiekalų, joms pasibaigus pirkėjai stengiasi rinktis daugiau lengvesnio, sveikatai palankaus maisto. Pastebime,…