Skanaus!

Rudens skonis: moliūgų pyrago džemas

Moliūgų uogienė yra nepaprastas gėris, džiuginantis namiškius ištisą žiemą. Moliūgas yra nuostabi „medžiaga“ ruošti skaniausius desertus, todėl šiandien dalinamės skaniausio moliūgų džemo receptu.

Reikės:

  • 1 kg moliūgo minkštimo, smulkiai supjaustyto,
  • 275 ml vandens,
  • 1 mažos lazdelės cinamono,
  • 1 nedidelio gabalėlio (apie 2 cm) šviežio tarkuoto imbiero,
  • didelio žiupsnio trinto muskato,
  • 1 kg granuliuoto cukraus ir 1 pakelio uogienės pektino ARBA 1kg cukraus skirto uogienėms virti,
  • 8 šaukštų citrinos sulčių.

Smulkiai pjaustytą moliūgą sudėkite į puodą, įpilkite vandens ir sudėkite prieskonius. Užvirkite ir primažinus ugnį virkite 30-40 min. Tuomet išimkite cinamono lazdelę ir rankiniu plaktuvu perplakite masę, jog ši taptų vientisa. Verdant ant silpnos ugnies supilkite cukrų ir gerai išmaišykite, kol cukrus ištirpsta. Supilkite citrinų sultis ir padidinkite ugnį. Virti 8 minutes, tuomet džemas bus minkštas. Išvirtą džemą supilstyti į švarius stiklainius ir uždaryti. Laikyti vėsioje, tamsioje vietoje.

Šis džemas puikiai tinka ne tik užsitepti ant skrebučio, tačiau ir kepti moliūgų pyragą.

Šio recepto išeiga apie 1,5 l nuostabaus džemo.

Receptu dalinosi talesfromthekitchenshed.com