Rudens skonis: purūs moliūgų blynai

Pasiruošk skaniausiam moliūginiam iššūkiui! Dideli, oranžiniai moliūgai visuomet kelia šypseną – jie atrodo tokie įdomūs, tarsi gerokai peraugusios  spurgos ir nuostabiai atrodo rudens fotosesijose. Žinoma, dar visi žinome, kaip iš jų skaptuoja Helouvyno žvakides. Tačiau šiandien moliūgai vaidins svarbų vaidmenį ruošiant purius blynus, kurie bus šio rudens topų topas.

Reikės:

  • 250 g miltų,
  • 55 g rudojo cukraus,
  • 1,5 arbat. šaukštelio valgomosios sodos,
  • 3/4 arbat. šaukštelio kepimo miltelių,
  • 3/4 arbat. šaukštelio druskos,
  • 2 arbat. šaukštelių moliūgų pyrago prieskonių**,
  • 2 didelių kiaušinių,
  • 350 ml pieno,
  • 225 ml moliūgų tyrės*,
  • 1, 5 arbat. šaukštelio vanilės ekstrakto,
  • 60 ml apelsinų sulčių,
  • 2 arbat. šaukštelių tarkuotos apelsino žievelės,
  • Sviesto ar aliejaus keptuvei ištepti,
  • Mėgstamo sirupo, pvz., klevų, blynams pagardinti.

Dideliame dubenyje sumaišykite visus sausus produktus: miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą, druską, moliūgų pyrago prieskonius. Kitame dubenyje lengvai išplakite kiaušinius, pridėkite pieną, moliūgų tyrę, vanilės ekstraktą ir gerai išplakite. Supilkite drėgną masę ant sausų ingredientų ir gerai išmaišykite. Supilkite apelsinų sultis ir žievelę ir dar pamaišykite.

Įpilkite aliejaus į keptuvę ir kepkite.  Ant vidutinės ugnies, viena blynų pusė apkepa per 3 minutes, antra per minutę. Iškepti purūs blynai yra aukso spalvos.

Pateikti karštus su mėgstamu sirupu.

*Kaip pasigaminti moliūgų tyrę nurodyta virtuvesmenas.lt recepte

**Moliūgų pyrago prieskoniai itin populiarūs JAV, tačiau sunkiai randami Lietuvoje. Galite bandyti imbierinių sausainių prieskonius arba pasigaminti patiems.

Šio recepto išeiga apie 8-10 storų, purių blynų.

Receptu dalinosi Bakerbynature.com

(Perskaityta per mėnesį: 279, iš jų šiandien: 1.)

About Moteruklubas.lt