Interjeras

Restoranų įranga persikelia į namų virtuvę: ateities tendencijos

Nors teigiama, nors skanų maistą gamina virtuvės šefas, o ne puodas, tačiau be virtuvės įrangos, geros buitinės technikos bei tų pačių puodų, gomurį stebinančių šedevrų nesukursi. Todėl nenuostabu, jog restoranų įranga visais laikais buvo ypatinga ir pasirenkama su daug didesniu atsargumu, išrankumu nei įranga namams. Buitinės technikos gamintojai visais laikais stengėsi įtikti garsiesiems virtuvės šefams pateikdami pasaulį stebinančių naujovių. Tačiau dabar viskas vystosi taip greitai, jog restoranų įranga neseniai pristatyta technologijų ir verslo parodose, jau beldžiasi ir į mūsų namus. Tad kokios tendencijos laukia mūsų visų, panorusių atnaujinti savo virtuvę?

Išmaniuose namuose – išmanioji virtuvė

Visur daug kalbama apie išmaniuosius namus, tačiau šiuo metu jokiame kitame kambaryje nėra tiek daug išmaniųjų technologijų, kaip virtuvėje. Šaldytuvas, kuris inventorizuoja pieno pakuotes ir dar nespėjus užsivilkti palto einant iš darbo siunčia pranešimą, jog užsuktum sviesto ir aviečių džemo savo planuojamam pyragui. Orkaitė pati parenka optimalų kepimo režimą ir leidžia ramiai kitame kambaryje žaisti su vaikais, kol kepsnys, pyragas ar prabangus apkepas yra paruoštas pateikti. Kavos aparatas pats užsako kavos pupeles iš vietinės manufaktūros, o peiliai turi „surask mane funkciją“, tad niekada nereikia ieškoti po salotų lapais pasislėpusio mėgstamo peilio. Išmanusis gyvenimas tampa realybe ir besirenkantys naujausias technologijas naudojančius buities prietaisus gali jaustis tarsi gyventų ateityje.

Daugiau, tačiau mažiau

Virtuvėje vis daugiau įvairiausių prietaisų, kurie palengvina maisto ruošą arba leidžia paruošti tai, ką anksčiau buvo galima paskanauti prabangiuose restoranuose. Tačiau norint sutalpinti namuose visą prietaisų gausą, kuri primena restoranų įrangą, tenka pasukti galvą, tuo labiau, jog namų virtuvės yra kelis ar net keliasdešimt kartų mažesnės už restoranų virtuves. Todėl prietaisų gamintojai ieško būdų optimizuoti dydžius, mažinti iki minimumo, kad virtuvė būtų funkcionali, tačiau neapkrauta.

Antibakterinė danga

Restoranų įranga jau jau gana seniai yra dengiama antibakterine danga, vietose kur gaminama daug maisto, greitai kaupiasi nešvarumai ir bakterijos galinčios sukelti įvairias ligas ar apsinuodijimus restorano svečiams Higiena yra opi problema, kurios sprendimui negailima pinigų. Ištobulintos antibakterinės sistemos jau kuris laikas pasiekia ir buitinius vartotojus, antibakterinėmis dangomis dengiamos šaldytuvų, mikrobangų krosnelių sienelės, o šiuo metu pradedami siūlyti ir antibakterine danga dengti virtuviniai stalviršiai.

Manote tai viskas? Šiemet profesionalai pasiūlė naujovių restoranams, tad kitais metais ir vėl bus stebinami paprasti vartotojai. Pasiruoškite tam!