• Naudinga,  Skanaus!

    Spurgų diena: technologė atskleidžia kelias gudrybes, kaip jas išsikepti minkštas ir lengvas (receptas)

    Varškė mėgstama tiek suaugusių, tiek vaikų, o dėl baltymų itin vertinama ir sportuojančių. Tuo tarpu prekybos tinklo „Rimi“ sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė rekomenduoja varškę įtraukti į savo mitybos racioną dėl joje esančių visaverčių baltymų, kalcio bei fosforo. Birželio 3 d. minint Tarptautinę spurgų dieną technologė Lina Barčaitė atskleidžia kelias gudrybes, kaip namuose pasigaminti minkštas ir lengvas kaip plunksna namines varškės spurgas. Tereikia sumaišyti kelis ingredientus, kuriuos rasite savo virtuvėje, ir galėsite skanauti vaikystės sentimentus grąžinantį desertą. Fosforo ir kalcio šaltinis   Kaip teigia „Rimi“ sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė, varškė priklauso pieno produktų grupei ir yra vertinama už visavertį, lengvai įsisavinamą baltymą,…

  • Naudinga,  Skanaus!

    Konditerio patarimai ir 5 sveikuoliškų desertų receptai, kurie puikiai tiks net pusryčiams

    Vasarą stengiamės maitintis sveikiau, tačiau kartais norisi pasimėgauti ir skanaus deserto kąsneliu. Visgi, pasigaminus nenuodėmingus saldėsius jais mėgausitės dar ir be jokios sąžinės graužaties. Juk desertus galima saldinti vaisiais, uogomis, netgi gaminti naudojant įvairiausias daržoves ar kruopas. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad pirkėjai tampa vis išrankesni – parduotuvėse ieško kuo sveikesnių, su mažiau cukraus, laktozės ar desertų be glitimo. „Vasara jaučiama ir pirkėjų krepšeliuose. Pastebime, kad vis didesnio dėmesio tarp pirkėjų sulaukia ne tik šviežio derliaus vaisiai, uogos ir daržovės, bet ir sveikesnių desertų linija: be laktozės, su mažiau cukraus ar be glitimo ar desertai, kuriuose itin mažai angliavandenių, – jie puikiai tinka ir tiems, kurie…

  • Naudinga,  Skanaus!

    Tarptautinės mėsainių dienos proga – netikėtas jų receptas su veganiškais žirnių pagrindo paplotėliais

    Šiandien, gegužės 28 d., visame pasaulyje minima tarptautinė mėsainių diena. Nors šį sotų patiekalą daugelis laiko „greitu maistu“, naudojant kokybiškus, sveikatai palankius ingredientus ir mėgaujantis saikingai – paskanauti ant grilio keptų mėsainių tikrai verta. Anot „Rimi“ produktų vadovės Rūtos Golovač, pastaraisiais metais mėsainių tendencijos keičiasi – vietoje mėsos maltinukų jiems vis dažniau naudojami augalinio pagrindo paplotėliai, įvairios daržovės ir sūris. Tad prekybos tinklo kulinarijos ekspertai namuose kviečia išbandyti gardų mėsainių receptą, kuriame vietoje mėsos naudojamas žirnių pagrindas. Tuo tarpu sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė primena, kodėl žirnius vertėtų įtraukti į kasdienės mitybos racioną. Patiekalas, užkariavęs pasaulį Mėsainiai – patiekalas, sparčiai išpopuliarėjęs visame pasaulyje. Skirtingų mėsainių galima…

  • Naudinga,  Skanaus!

    Atšilus orui mėgaukitės salotomis: 3 receptai lengviems pietums ar vakarienei

    Šiltos pavasario dienos pakeičia ne tik kasdienę mūsų rutiną, bet ir mitybos įpročius – vis dažniau renkamės lengvesnius patiekalus, pradedame valgyti daugiau vaisių, daržovių ir salotų. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad pirmosios šviežio derliaus lietuviškos salotos jau pasiekė parduotuvių lentynas ir sulaukia didelio pirkėjų dėmesio. Organizmą aprūpina vandeniu „Kiekvienų gaivių salotų pagrindas – žaliosios lapinės salotos. Norėdami, kad mėgstamų žalumynų rastų kiekvienas paruošėme platų jų asortimentą: nuo paprastų žaliųjų iki romaninių ar raudonlapių salotų, kurių šviežias, Lietuvos ūkininkų užaugintas derlius jau pasirodė lentynose, o šiltuoju metų sezonu yra ir itin mėgstamas pirkėjų. Nuolat bendradarbiaujame su Lietuvos tiekėjais, kad aukščiausios kokybės salotas pasiūlytume aukščiausios kokybės salotas per…

  • Naudinga,  Skanaus!

    Vasaros iškylų klasika naujai: trys keptų bulvių ant laužo receptai

    Tikriausiai visi esame kepę bulves stovyklaudami – keptų bulvių skonis toks pats gerai atpažįstamas, kaip ir kito „klasikinio“ lietuvių grilio bei iškylų patiekalo šašlykų. Šiais metais prekybos tinklas „Lidl“ siūlo galimybę išbandyti tris kitokių ant laužo keptų bulvių receptus, kurių sukurtas aromatas žadins apetitą net išrankiausiems, o skonis nustebins ir privers apsilaižyti pirštus. Iš pradžių tik dekoratyvinis augalas Bulvė – visame pasaulyje gerai žinoma daržovė, pradėta auginti Pietų Amerikoje dar prieš kelis tūkstančius metų. Europą ši kultūra pasiekė tik XVI amžiaus viduryje, o jo pabaigoje pateko į botanikos sodą Nyderlanduose. Jame – auginama ir platinama kaip dekoratyvinis augalas tam, kad jos žiedais būtų puošiami drabužiai ir šukuosenos. Prireikė laiko, kad…

  • Naudinga,  Skanaus!

    Kokteilių dienai artėjant: 4 gaivūs receptai saulėtai pavasario popietei

    Orams vis labiau šylant nieko nėra geriau nei gaivinantis šaltas gėrimas. Juolab kad visai netrukus, gegužės 13-ąją, minėsime ir Pasaulinę kokteilių dieną. Jai artėjant pasidomėti įvairiausių gėrimų receptais tikrai pravartu. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad atšilus orams kokteiliams skirtų vaisvandenių, gaiviųjų gėrimų, ledukų ir kitų priedų pardavimai stipriai išauga. „Natūralu, kad šiltąjį sezoną pirkėjai ieško skanių ir sveikų, atsigaivinimui skirtų gėrimų. Būtent dėl šios priežasties esame paruošę didelį sulčių, vaisvandenių ir kitų gaiviųjų gėrimų asortimentą: nuo natūralių sulčių iki vis labiau populiarėjančios fermentuotos arbatos kombučios ar įvairiausių kokteiliams skirtų sirupų. Tarp gaiviųjų gėrimų populiariausi yra ir kokteiliams maišyti tinkami, įvairių skonių tonikai, gazuoti imbieriniai alaus skonio…

  • Naudinga,  Skanaus!

    Europos dienos proga susipažinkite su itališka virtuve: 3 populiariausi šalies makaronų receptai  

    Gegužės 9 d. yra minima Europos diena. Šia proga „Lidl Lietuva“ kviečia susipažinti su itališka virtuve, kuri visame pasaulyje garsėja iš miltų gaminamais patiekalais: picomis, lazanijomis, ravioliais ir pan. Be abejo, didžiausia italų meilė ‒ makaronai, tad „Lidl“ kviečia išbandyti 3 populiariausius makaronų receptus. Jais vadovaudamiesi be didelių pastangų pasigaminsite patiekalus, kurie nustebins net pačius išrankiausius maisto ragautojus. Ingredientus šiems patiekalams rasite „Lidl“ parduotuvėse, nuo šiandien joje prasideda pirkėjų jau ne vieną kartą įvertinta ir laukiama „Italiamo“ savaitė. Jos metu turėsite galimybę įsigyti produktus, be kurių neapsieina nei viena itališka virtuvė: skirtingų rūšių makaronus ir įvairių rūšių jiems skirtus padažus, kumpius, džiovintus ar konservuotus smulkintus pomidorus, taip pat „Pecorino Toscano“,…

  • Naudinga,  Skanaus!

    Maistas, dėl kurio verta keltis anksčiau: tinklaraštininkė „Pusryčiams“ dalijasi mėgstamais receptais

    Nors rytais visi skubame ir kartais atrodo, kad kiekviena miego minutė yra aukso vertės, skirti laiko skaniems ir maistingiems pusryčiams tikrai verta. Jie ne tik suteiks energijos žvaliai pradėti naują dieną, bet ir papuoš veidą šypsena. O tai patvirtina ir tinklaraščio „Pusryčiams“ autorė bei prekybos tinklo „Iki“ ambasadorė Gabrielė Žutautaitė, kuri siūlo idėjų svarbiausiam dienos maistui pasisemti iš jos sukurtų receptų. Pusryčiai – geriausias metas improvizacijoms Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad nuo pusryčių neatsiejami kiaušiniai – viena tų prekių, be kurios neįsivaizduojamas kasdienis pirkėjų krepšelis. Be to, populiarėja ir įvairiausi kiti pusryčiams tinkami produktai: kruopos, varškė ar jogurtas. „Kiaušiniai, kuriuos dažnas valgo kiekvieną dieną yra ta…

  • Naudinga,  Skanaus!

    Lengvi ir pavasariški desertai su putėsiais: 3 receptai, kuriuos pagaminti pavyks kiekvienam

    Gaminant purius desertus, vadinamuosius „musus“, sunkiausia išgauti tobulą jų konsistenciją. Kartais putėsiai išeina tai per skysti, tai per standūs, o juk norisi, kad tiesiog maloniai tirptų burnoje. Visgi, tokius desertus – pasigaminti nėra taip sudėtinga, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Svarbiausia – sekti receptuose nurodytą gaminimo eigą. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad atėjus pavasariui – didesnio dėmesio sulaukia lengvesni, sveikesni desertai, kuriuose yra mažiau cukraus ar miltų. Tereikia vos kelių ingredientų „Pavasarį stengiamės rinktis ne tik sveikesnius patiekalus, bet ir desertus. Ši tendencija matoma ir pažvelgus į pirkėjų krepšelius. Pastebime, kad vis didesnio dėmesio tarp lietuvių sulaukia ne tik tradiciniai, nuo seno jiems pažįstami saldumynai,…

  • Naudinga,  Skanaus!,  Velykos

    Gamtai ir žmogaus sveikatai palankius produktus besirenkanti Liucina Rimgailė dalijasi Atvelykio pyrago receptu

    Verslininkė, desertinės „Liu Patty“  savininkė Liucina Rimgailė savo šeimos mityba rūpinosi visada, o dabar, susilaukus sūnaus, maistui skiria dar didesnį dėmesį. „Kai rankose atsiduria geri produktai, iškart atsiranda įkvėpimas iš jų padaryti kažką ypatingo, o ypač – per šventės“, – apie motyvaciją suktis virtuvėje pasakoja L. Rimgailė. Be to, žinoma moteris stengiasi gyventi kuo tvariau ir į prekybos centrus išsiruošia tik su reikalingų prekių sąrašu. Sutaupyti ir nešvaistyti maisto jai padeda tvarka virtuvėje, o daugiau sužinoti apie sveikatai palankią mitybą – balandį Sveikatos mėnesį švenčiančio prekybos tinklo „Rimi“ edukacinės laidos „Rinkis sveikiau“ vedėjos amplua, kur kartu su dr. dietologe E. Gaveliene ir išbando įvairius receptus.  Palankiausia sveikatai – sezoninė mityba Sūnų…