• Skanaus!

    Rudens skonis: purūs moliūgų blynai

    Pasiruošk skaniausiam moliūginiam iššūkiui! Dideli, oranžiniai moliūgai visuomet kelia šypseną – jie atrodo tokie įdomūs, tarsi gerokai peraugusios  spurgos ir nuostabiai atrodo rudens fotosesijose. Žinoma, dar visi žinome, kaip iš jų skaptuoja Helouvyno žvakides. Tačiau šiandien moliūgai vaidins svarbų vaidmenį ruošiant purius blynus, kurie bus šio rudens topų topas. Reikės: 250 g miltų, 55 g rudojo cukraus, 1,5 arbat. šaukštelio valgomosios sodos, 3/4 arbat. šaukštelio kepimo miltelių, 3/4 arbat. šaukštelio druskos, 2 arbat. šaukštelių moliūgų pyrago prieskonių**, 2 didelių kiaušinių, 350 ml pieno, 225 ml moliūgų tyrės*, 1, 5 arbat. šaukštelio vanilės ekstrakto, 60 ml apelsinų sulčių, 2 arbat. šaukštelių tarkuotos apelsino žievelės, Sviesto ar aliejaus keptuvei ištepti, Mėgstamo sirupo,…