Jei svarstote, kaip į savo racioną įtraukti daugiau žuvies ir jūros gėrybių – pamėginkite paruošti ypatingos išvaizdos, ryškios spalvos, tačiau subtilaus skonio jūrinį ešerį. Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė pasakoja, kad ši egzotiškos išvaizdos žuvis traukia pirkėjų dėmesį ir atsiduria jų krepšeliuose. Pasižymi gerųjų medžiagų gausa „Lietuviai į savo racioną stengiasi įtraukti vis daugiau žuvies, todėl savo ruožtu bandome pasirūpinti ne tik dideliu žuvies, bet ir įvairiausių jūros gėrybių asortimentu, o ir šios kategorijos produktų paklausa nuolat auga. Pastebime, kad pirkėjai stengiasi vis dažniau eksperimentuoti, dairosi į įvairiausias pasaulio virtuves ir išbando įmantresnius receptus. Būtent dėl šios priežasties jų krepšeliuose vis dažniau atsiduria ne tik tradicine tapusi lašiša,…
Prancūzijos virtuvės pažiba – padažai: populiariausių padažų receptai
Bet kokį patiekalą lengvai paversite tikru kulinariniu stebuklu, jei paruošite tinkamą padažą. Minkšta aksominė padažo tekstūra suteikia ypatingą akcentą, kurio skonio receptoriai ilgai nepamiršta. Thierry Lauvray, prekybos tinklo „Iki“ konditerijos ekspertas, teigia, kad Prancūzijoje padažas – toks pats svarbus ingredientas kaip druska ir pipirai. „Nuolat kruopščiai peržiūrime ir plečiame asortimentą, kad pirkėjams pasiūlytume ne tik tradicinių, bet ir įdomensių produktų, pavyzdžiui, įvairioms salotoms ir padažams gaminti tinkamų šalotinių svogūnų. Taip pat pastebime, kad pirkėjų susidomėjimo sulaukia ir plati jau parouštų padažų kategorija. Jie nevengia ekspertimentuoti ir leistis į naujų skonių paieškas“, – sako Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Įvairesnių skonių tradiciniams patiekalams suteikia ir improvizacijos su skirtingais kitose…
Kelionė į Aziją per 30 minučių: išbandykite lengvai ir greitai paruošiamus egzotiškus receptus
Seniai svajojote apsilankyti egzotiškojoje Azijoje? Skonių keliones galite patirti ir savo namų virtuvėje – vienas jauniausių šefų Rokas Galvonas dalinasi sveikais, itin greitai paruošiamais Azijos kulinariniais šedevrais. Visus ingredientus šiems gastronomijos eksperimentams įgyvendinti rasite „Lidl Lietuva“ parduotuvėse, kuriose šią savaitę Azijos skonių mėgėjus pasitinka „Vitasia“ produktai. „Azijos virtuvėje harmoningai susipina net iš pirmo žvilgsnio nesuderinami, mums lietuviams vis dar itin neįprasti skoniai – saldumas, rūgštumas, aštrumas. Nors iš pirmo žvilgsnio Rytų virtuvė gali atrodyti sudėtinga, neabejoju, kad daugumą tradicinių patiekalų lengvai ir greitai pasigaminsite namuose. Nauji skonių atradimai nustebins, taip pat galbūt paskatins ir toliau eksperimentuoti gaminant mums labiau įprastus patiekalus: pavyzdžiui, azijietiški prieskoniai ar padažai puikiai tinka ir tradiciniams…
Lietuviško aukso – obuolių sezonas: iššūkių kupini metai ir sveikuoliško deserto receptas
Pirmasis lietuviškų obuolių derlius jau – parduotuvėse. Nors augintojai šiemet prognozuoja kiek mažesnį derlių, lietuviškų obuolių sezonas prasidėjo laiku. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad šviežio derliaus obuoliai kasmet pirkėjų labai laukiami ir tik pasirodę parduotuvėse yra gausiai dedami į pirkinių krepšelius. Populiarūs obuoliai tarp pirkėjų išlieka ištisus metus. „Obuoliai yra vieni mėgstamiausių lietuviškų vaisių. Nors parduotuvėse galima rasti obuolių iš įvairiausių šalių, pastebime, kad pirmenybė teikiama Lietuvoje užaugintiems obuoliams. Vietos augintojų vaisius pirkėjai vertina kaip šviežumo ir kokybės ženklą. Būtent dėl šios priežasties, norėdami pasiūlyti pirkėjams platų lietuviškų obuolių asortimentą, glaudžiai bendradarbiaujame su vietos augintojais“, – teigia V. Budrienė. Prekybos tinkle, atsižvelgiant į pirmųjų lietuviškų…
Nealkoholinio alaus derinimas su maistu ir netikėti receptai
Rugpjūčio 6-ąją minima tarptautinė alaus diena. Pasak Vaidos Budrienės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, pardavimų duomenys rodo, kad pastaraisiais metais nealkoholinio alaus pardavimai augo 23 proc. „Nealkoholinio alus Lietuvoje daugiausia nuperkama šiltuoju metu. Lyginant vasaros ir žiemos mėnesius, nealkoholinio alaus pardavimai išauga daugiau nei dvigubai, o lyginant šių metų sausį-vasarį ir birželį-liepą – daugiau nei trigubai. Tam įtakos galėjo turėti ir vyravę karšti orai. Taip pat nealkoholinio alaus pardavimai išauga ir savaitgaliais. Priklausomai nuo oro, jie išauga iki 30 proc.“, – teigia V. Budrienė. Didėjantis asortimentas Žygimantas Kišonas, prekybos tinklo „Iki“ gėrimų kategorijos vadovas bei someljė pasakoja, kad nealkoholinis alus Lietuvoje sparčiai populiarėti pradėjo prieš maždaug penkerius metus.…
Lietuvių pamėgtas karšis – kitaip: išbandykite Viduržemio jūros šalių receptą
Karšis – Lietuvoje viena mėgstamiausių gėlavandenių žuvų. Ir nors jame nemažai kaulų, karšiu mėgautis tai netrukdo. Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė, sako, kad pirkėjai mėgsta ne tik atvežtines, bet vertina ir savo regiono žuvis, o rūkytas karšis jau tapo beveik tradiciniu vasaros patiekalu. „Lietuviai vis daugiau dėmesio skiria sveikai gyvensenai ir subalansuotai mitybai, o šiltuoju metų laiku, kai norisi kuo lengvesnio maisto, pirkėjų krepšeliuose dažnai atsiduria žuvis. Stengiamės nuolat pasiūlyti platų žuvies pasirinkimą ir plečiame asortimentą. Žinoma, pasiūla priklauso ir nuo sezono bei gamtos sąlygų“, – sako V. Juodkazienė. Pasak maisto ekspertės, pirkėjai mėgsta ežerų žuvis, tokias kaip karšis. Tai nuo seno mėgstama ir itin didelę naudą sveikatai…
Gudrūs aviečių ir gervuogių panaudojimo būdai ir ypatingo skonio receptai
Paskutinį vasaros mėnesį skubame mėgautis jos teikiamomis gėrybėmis. Sirpstančios avietės bei gervuogės vilioja ne tik ypatingu savo skoniu, bet ir nauda sveikatai. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad šios uogos, tik atsiradusios parduotuvėse, sulaukia didelio pirkėjų susidomėjimo ir lentynose ilgai neužsibūna. „Visą vasarą pirkėjams siūlome platų šviežių uogų asortimentą, o dabar sulaukėme ir šviežio aviečių ir gervuogių derliaus. Norėdami užtikrinti aukščiausią uogų kokybę, glaudžiai bendraujame su tiekėjais. Šią vasarą avietės ir gervuogės į parduotuves atkeliauja iš patikimų Lenkijos augintojų, nes dalis lietuvių ūkių neatlaikė praėjusios žiemos žvarbos. Tačiau nuolat bendraujame su lietuvių ūkininkais ir laukiame žinių apie uogų tiekimo atnaujinimą“, – sako V. Budrienė. Nauda sveikatai ir universalumas Jolanta…
Daržo karalienės morkos mėgstamos ir desertuose: išbandykite burnoje tirpstančių pyragaičių receptą
Ilgai lauktas šviežių, lietuviškų morkų derlius jau pasiekė parduotuves. Šiemet daržoves auginantiems ūkininkams teko susidurti su nemenkais gamtos iškeltais iššūkiais: vėsiu pavasariu, lietumi, o vėliau itin didele kaitra. Vis dėlto morkų derlius užderėjo beveik laiku. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad morkos – itin Lietuvoje mėgstama daržovė, pagal populiarumą patenkanti į labiausiai perkamų daržo gėrybių penketuką. „Morkos – viena mėgstamiausių daržovių. Kiekvienais metais siekiame pirkėjams kuo anksčiau pasiūlyti vietinių augintojų užaugintų šviežio derliaus morkų. Iš lietuviškų ūkių tiekiamos daržovės – tarp pirkėjų jau yra tapusios kokybės ir šviežumo garantu. Šiuo metu pirkėjams siūlome fasuotas morkas. Sveriamų morkų derlius parduotuves turėtų pasiekti savaite vėliau“, – teigia V. Budrienė.…
Eksperto patarimai, kaip paruošti vasarišką desertą ir netikėtas tinklaraštininkės „Pusryčiams“ receptas
Savaitgalio popietę nieko negali būti geriau nei gabalėlis dangiško skonio deserto. Ypač vasarą, kai gausu įvairiausių uogų ir vaisių, itin tinka pasimėgauti lengvais ir gaiviais desertais. Thierry Lauvray, prekybos tinklo „Iki“ konditerijos ekspertas, sako, kad norint namuose pasigaminti saldumyną – nebūtina kaisti prie viryklės, o uogomis ir vaisias pagardintais desertais mėgautis galite be sąžinės graužimo. Ne tik skanu, bet ir gražu „Šiltuoju metu laiku pirkėjams siūlome gausų pačių įvairiausių, saldžiausių ir kvapniausių vaisių ir uogų asortimentą. Jie padeda lengvai įvairius desertus paversti lengvesniais ir gaivesniais, suteikia jiems autentišką vasarišką skonį. Desertams puikiai tinka ir vyšnios, trešnės, ir iš šiltųjų kraštų atgabenti šviežio derliaus persikai“, – sako T. Lauvray. Kaip teigia konditerijos…
Ekspertė pataria, kaip tobulai paruošti skraidkalmario čiuptuvus: egzotiško patiekalo receptas
Jūros gėrybės laikomos tikru delikatesu, tačiau namie leistis į kulinarinius eksperimentus nedrąsu. Gali pasirodyti, kad paruošti aštuonkojį ar kalmarą yra gana sudėtinga. Tačiau Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė, sako, kad egzotiškas jūros gėrybes, tokias kaip skraidkalmarių čiuptuvai – laikydamiesi vos kelių taisyklių paruošite taip, kad jie tirptų burnoje. Laikomas delikatesu „Pardavimų duomenys rodo, kad žuvies ir jūros gėrybių pirkėjai valgo vis daugiau. Nuolat plečiame jų asortimentą, kad pirkėjai galėtų įsigyti ne tik įprastų, bet ir egzotiškesnių jūros gėrybių. Pastebime, kad šios kategorijos produktai dažniau atsiduria ir pirkinių krepšeliuose. Pirkėjams siūlome ne tik krevečių ar midijų, bet ir gurmanų itin pamėgtų paprastųjų didžiųjų skraidkalmarių čiuptuvų“, – sako V. Juodkazienė.…